Kalniete „Vienotības” kongresā aicina dot pretsparu populistiem (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete piedalās partiju apvienības "Jaunā Vienotība" kongresā VEF kvartāla kamerzālē
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete piedalās partiju apvienības "Jaunā Vienotība" kongresā VEF kvartāla kamerzālē Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Parlamenta deputāte un viena no partijas „Vienotība” līderēm Sandra Kalniete šodien partijas kongresā uzsvēra, ka partiju apvienībai „Jaunā Vienotība”, kuras sastāvā vēlēšanās startē „Vienotība”, ir jādod pretspars populistiem, kuri raujas pie varas.

“Latvijas populisti, tāpat kā citur pasaulē, ir “politbiznesa projekts”, kas izmanto tautas pamatotās dusmas, lai iegūtu varu. Un tad, tāpat kā citur pasaulē, piemānītu savu vēlētāju. Viņi mēģina iegalvot, ka Latvija ir neizdevusies valsts, ka viss ir jānojauc un brīžiem izmanto pat fašistiskas metodes, draudot ar izrēķināšanos saviem oponentiem,” saspringto priekšvēlēšanu gaisotni sabiedrībā raksturoja Sandra Kalniete.

Pieredzējusī Eiropas Parlamenta deputāte uzsvēra: “Ja agrāk dzelzs priekškars mūs norobežoja no Eiropas sasniegumiem un satricinājumiem, tad tagad mums jāapzinās, ka dzīvojam atvērtā pasaulē un esam šo procesu daļa. Tāpēc Latvijai ir tik bīstama populistisko ekstrēmistu izplešanās un nostiprināšanās Eiropā: Grieķija, Spānija, Itālija, Lielbritānija, Francija, Austrija, Vācija, Somija, Zviedrija, Ungārija, Polija - un šo sarakstu vēl var turpināt. Populisti ne tikai apdraud Eiropas vienotību. Tie apdraud arī sabiedrības stabilitāti un demokrātiju.”

“Tādēļ „Jaunajai Vienotībai” ir skaidri jāstājas pretī tiem, kuri muļķo tautu. Tiem, kas, aiz muguras tirgojoties ar sprūdiem, šleseriem un meroni, bruģē ceļu Kremlim draudzīgai Saskaņas valdībai ar mērķi padarīt Latviju atkarīgu no Kremļa,” partijas biedrus mudināja Sandra Kalniete, rosinot atmaskot  populistu patieso izcelsmi, to saiknes un finansējumu, un uzdot populistiem konkrētus jautājumus par konkrētu problēmu reālistiskiem risinājumiem, atmaskojot viņu nekompetenci tajos.

Ilggadīgā politiķe un diplomāte norādīja, ka šajā cīņā „Jaunajai Vienotībai” ir jāatzīst sava līdzatbildība par politikas lēmumiem, kas atsvešinājuši daudzus pilsoņus no varas, tādēļ partijas programmas priekšplānā ir jāizvirza taisnīgums un sociālo jautājumu risināšana un mērķtiecīgi jāveido jauno politiķu paaudze un jāaudzina jauni politiskie līderi, atņemot populistiem un sīkpartijām argumentu “jaunās līdakas pret vecajiem vēžiem”.

Šodien, 25.augustā notiek kārtējais partijas „Vienotība” kongress, kurā partijas biedriem jāpārvēl partijas ētikas komisija.

„Vienotība” kopā ar partijām “Kuldīgas novadam”, “Tukuma pilsētai un novadam”, “Valmierai un Vidzemei”, “Jēkabpils reģionālā partija” un “Latgales partija” kopīgam startam 13.Saeimas vēlēšanām ir izveidojušas partiju apvienību „Jaunā Vienotība”. Tās valdes priekšsēdētājs un Ministru prezidenta amata kandidāts ir Krišjānis Kariņš.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu