Paraolimpietis Bergs pārliecinoši uzvar EČ lodes grūšanas sacensībās (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Bergs
Edgars Bergs Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas paraolimpietis Edgars Bergs sestdien Berlīnē izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta vieglatlētikā lodes grūšanas sacensībās.

Medicīnas grupā F35, kurā piedalījās vien trīs sportisti, Bergs savā labākajā mēģinājumā lodi grūda 14,03 metru tālumā, kas ir jauns čempionāta rekords.

No sev piederošā Eiropas rekorda viņš atpalika par 52 centimetriem.

Otrais ar 8,09 metru tālu metienu bija beļģis Kantēns Desklefs, bet trešo vietu ar 7,66 metriem guva Moldovas pārstāvis Andrejs Valentirs.

Diāna Dadzīte šajā čempionātā izcīnījusi zelta medaļas šķēpa mešanā un diska mešanā, turklāt svētdien viņa piedalīsies arī sacensībās lodes grūšanā, kur varēs papildināt savu medaļu krājumu. Tāpat par čempionu šķēpa mešanā kļuvis Dmitrijs Silovs, bet diska mešanā sudraba medaļu izcīnījis Aigars Apinis un bronzu guvusi Ingrīda Priede. Tikmēr Taiga Kantāne izcīnījusi piekto vietu lodes grūšanas sacensībās.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāv seši paraolimpieši.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai, tajā piedaloties vairāk nekā 650 sportistiem no 30 valstīm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu