NVA: Latvijā 63% no brīvo darba vietu kopskaita ir ilgstoši neaizpildītas vakances

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Strādnieks. Ilustratīvs foto.
Strādnieks. Ilustratīvs foto. Foto: AFP

Šī gada jūnija beigās Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) bija reģistrētas 12 542 ilgāk par mēnesi neaizpildītas brīvās darbavietas, kas veido 62,6% no brīvo darba vietu kopskaita, liecina NVA pārskats par bezdarba situāciju valstī.

Pēc aģentūras datiem, lielākais ilgstoši neaizpildīto vakanču īpatsvars vērojams Rīgā, kur ilgstoši neaizpildīti ir 66,5% brīvo darbavietu. Kurzemes ilgstoši neaizpildīti ir 61,2% no brīvo darba vietu kopskaita, Zemgalē - 43,6%, bet Vidzemē ilgstoši neaizpildīti ir 29,1% šo darbavietu.

Kā liecina NVA dati, Rīgas reģionā profesijas, kurās darba tirgus pieprasījums nesakrīt ar piedāvājumu un nav aizpildītas vairāk par sešiem mēnešiem, ir kravas automobiļa vadītājs, betonētājs, furgona vadītājs, ceļa būves palīgstrādnieks, namdaris, mākslīgo būvju palīgstrādnieks, programmētājs.

Savukārt Zemgalē darba tirgus pieprasījums nesakrīt ar piedāvājumu tādās profesijās kā atslēdznieks, montētājs, metāla būvkonstrukciju montētājs, mehāniķis, remontatslēdznieks, autokrāvēja vadītājs, frēzētājs.

Latgalē ilgstoši trūkst kravas automobiļa vadītāju, metālmateriālu metinātāju, betonētāju, konsultantu pārraugu un vecāko konsultantu. Kurzemē trūkst būvkonstrukciju montētāju, rokas lokmetinātāju, bet Vidzemē - kravas automobiļa vadītājs.

NVA uzskaitē jūnija sākumā bija 59 548, bet beigās - 59 119 bezdarbnieki. Mēneša laikā reģistrēto bezdarbnieku skaits valstī ir samazinājies par 429 cilvēkiem jeb 0,7%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu