Pētījums: dzer vīnu pirms miega un tievē (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iespējams, tas skan pēc 1. aprīļa joka, tomēr Vašingtonas zinātnieki ir pārliecināti par kādu jaunu atklājumu, kas būs īpaši patīkams vīna mīļotājiem.

Kā izrādās, ja cilvēks dzer vīnu pirms miega, tas sniedz iespēju atbrīvoties no liekā svara. Kur loģika?

Vašingtonas Universitātes zinātnieki veikuši eksperimentu, kura laikā peles tika barotas ar bagātīgi taukus saturošu pārtiku. Tās tika sadalītas divās grupās, no kurām viena grupa paralēli ēdienam saņēma  arī antioksidantu - resveratrolu (polifenols, kas sastopams vīnogās, riekstos, augļos un sarkanvīnā).

Pēc pētījuma tapa skaidrs, ka pelēm, kuras saņēma resveratrolu,  svara pieaugums bija par 40% mazāks nekā pelēm, kas ēda tikai barību. 

Jaunā pētījumā teikts, ka, patērējot divas glāzes vīna dienā, var samazināt aptaukošanās risku par aptuveni 70 procentiem, raksta rsvplive.ie.

Augļos esošie polifenoli, t.sk. resveratrols, palielina gēnu ekspresiju un tauku satura oksidāciju, kā rezultātā ķermenis netiek pārslogots.

Gēnu ekspresija ir bioloģiski aktīva proteīna sintēze. Lipīdi šajā procesā kalpo par siltuma sniedzēju, kas palīdz saglabāt ķermeņa funkciju līdzsvaru, novērš aptaukošanos un vielmaiņas traucējumus.

Tomēr atcerēsimies, ka alkohols lielos daudzumos nav vēlams un kaitē veselībai! 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu