Fetels uzvar Beļģijā un samazina Hamiltona pārsvaru kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Vāciešu pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posmā - Beļģijas "Grand Prix".

Tā vācietim Beļģijā ir trešā uzvara karjerā. Savukārt šosezon viņš guvis piecas uzvaras, kamēr karjerā kopumā - 52.

Otrais svētdien bija pašreizējais pasaules čempions un sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes"), kamēr trešo vietu izcīnīja nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull").

Sacensības iesākās ļoti vētraini, jo jau slavenā pirmā līkuma ieejā iespaidīgā sadursmē piedalījās spānis Fernando Alonso ("McLaren"), vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault") un Monako braucējs Šarls Leklerks ("Sauber"). Alonso šajā iespaidīgajā avārijā pārlidoja pāri Leklerka formulai. Pēcāk trasē devās drošības automašīna, bet īsu brīdi pirms tās izbraukšanas Fetels pasteidza Hamiltonu, izvirzīdamies pirmajā pozīcijā.

Iepriekš pašā sākumā bija sadūrušies arī austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") un pieredzējušais soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), kuram ātri vien sacīkste bija beigusies, bet Austrālijas pilots bija spiests izstāties stipri vēlāk.

Tikmēr Hamiltonam vairs nekādi neizdevās radīt nopietnu pretestību līderim Fetelam, kurš sacīkstes beigās jau bija iekrājis solīdu desmit sekunžu pārsvaru, tikdams pie uzvaras.

Trešais tikmēr droši finišēja Verstapens, kamēr ceturto vietu ieguva otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas, kurš noslēdzošajos apļos apsteidza šī meksikāni Serhio Peresu ("Racing Point Force India").

Sestajā vietā svētdien tikmēr ierindojās francūzis Estebans Okons ("Racing Point Force India"), kurš sestdien kvalifikācijā negaidīti bija trešais, bet viņam sekoja "Haas" braucēji Romēns Grožāns no Francijas un dānis Kevins Magnusens. Visbeidzot pirmo desmitnieku noslēdza franču pilots Pjērs Gaslī ("Toro Rosso") un zviedrs Markuss Ēriksons ("Sauber").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderim Hamiltonam ir 231 punkts, kamēr 214 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 144 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz komandas biedri Verstapens un Rikjardo, kuriem ir attiecīgi 120 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 375 punktiem ir "Mercedes", kamēr 15 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 238 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu