Burātāja Matīse Ķīšezerā izcīna bronzu Eiropas čempionātā vējdēļu "Raceboard" klasē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divkārtējā olimpisko spēļu dalībniece Vita Matīse aizvadītajā nedēļā Ķīšezerā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā vējdēļu "Raceboard" klasē.

Par čempioni kļuva somiete Aleksandra Blinnika, kura iekrāja 25 punktus, otrā ar 26 punktiem bija čehiete Jana Slīvova, bet trešo vietu ar 27 punktiem ieņēma Matīse.

Pēc katra no braucieniem rezultāti mainījās, ievietojot katru no minētajām dāmām gan pirmajā, gan otrajā un trešajā vietā. Tomēr sīvā cīņa uzvaru guva Somijas burātāja.

Par Eiropas čempionu vīriešu klasē kļuva Maksimilians Vojčiks no Polijas, kurš savu vietu nosargāja vien pēdējā braucienā, nemitīgi cīnoties ar otrās vietas ieguvēju Āronu Gadorfalvi no Ungārijas un titulu gūstot vien ar protesta palīdzību. Trešajā vietā čempionātu noslēdza spānis Kurro Manhons.

Labākais no latviešiem bija Juris Rožkalns, izcīnot 24.vietu.

Dāmu sacensībās piedalījās 11 burātājas, bet vīru - 50 burātāji.

Kopā tika izvests maksimālais pieļaujamais braucienu skaits - 15. Sacensību laikā tika pieredzēti gandrīz visi Latvijas vasarai atbilstošie laikapstākļi - saule, mākoņi, vējš, bezvējš, brāzmains vējš, lietus, stiprs lietus un svelme.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu