"Ja jums zvana no Latvijas, esiet piesardzīgi!" Austrālijas medijs brīdina par telefonkrāpniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Austrālijā pēdējos mēnešos tiek bieži saņemti krāpnieciski telefonzvani no Latvijas numuriem, raksta Austrālijas ziņu portāls "News.com.au". Tas vēsta, ka krāpnieciskie zvani nereti pienāk arī no Kubas vai Āfrikas valstu numuriem

"News.com. au" tehnooģiju žurnāliste Dženifera Dadlija - Nikolsone 24.augustā tviterī ierakstījusi: "Šovakar saņemu zvanus no Latvijas precīzi stundā katru stundu. Kāds ļoti grib parunāt vai arī šī krāpšana tiek ļoti labi finansēta."

Portāls brīdina, ka šādu zvanu nolūks ir panākt, lai zvana saņēmējs uz ārzemju numuru atzvana. Tā kā tie ir paaugstināta tarifa numuri, atzvanītājs par zvanu saņem lielu rēķinu.

Pēc Austrālijas patērētāju aizsardzības iestādes datiem, šādi krāpnieciskie zvani pērn valsts iedzīvotājiem radījuši vismaz 48 000 Austrālijas dolāru (30 000 eiro) zaudējumus.

"Tātad - ja redzat, ka jums kāds zvana no Latvijas, esiet piesardzīgi," brīdina "News.com. au".

Jau ziņots, ka krāpnieciskos telefonzvanus no Samoa, Sudānas, Baltkrievijas un citās valstīs reģistrētiem numuriem saņēmuši arī Latvijas iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu