"Viņš bija slaktiņa režīmā." Aculiecinieki par apšaudi Džeksonvilā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien videospēles turnīrā Floridas štata pilsētā Džeksonvilā tika sarīkots asiņains slaktiņš. Pēc zaudējuma viens no spēlētājiem sāka apšaudi, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet vēl vairāki tika ievainoti. Pēc tam uzbrucējs nošāvās pats.

Apšaude izcēlās "Landing" atpūtas un izklaides kompleksā Džeksonvilas centrā. Kompleksā atrodas "Chicago Pizza and Sports Grille" restorāns, kura pavārs Brahīms Džonsons pa logu redzēja uzbrucēju. Šāvēju viņš raksturo kā jaunu vidējas miesasbūves vīrieti, kurš pūlī raidīja šāvienus no liela kalibra pistoles ar uzmontētu tēmēkli.

"Es dzirdēju šāvienus. Paskatījos pa logu un ieraudzīju viņu," intervijā "USA Today" stāsta Džonsons. "Puisis bija atnācis nogalināt... Viņš bija slaktiņa režīmā."

Džonsons ar vairākiem klientiem ieslēdzās restorānā un paķēra pāris virtuves nažus. "Ja tu spersi soli šajā virtuvē, tu tiksi sadurts," viņš piedraudēja šāvējam.

Uz tualeti restorāna apmeklētājiem bija jāiet cauri "geimeru" bāram "GLHF Game Bar", kur notikušā videospēles "Madden NFL 19" turnīra laikā izcēlās apšaude. 

Markiss Viljamss aģentūrai AP pastāstīja, ka restorānā ar draudzeni esot pasūtījuši picu, kad izdzirdēja šāvienu trokšņus. "Sākumā mēs domājām, ka pārsprādzis balons. Bet telpā nekādu balonu nebija. Dzirdējām atkārtotus šāvienus un metāmies bēgt," svētdienas notikumus atceras Viljamss.

Viljamss tajā pašā dienā bija piedalījies videospēļu turnīrā. "Geimeri" šādā turnīrā ar austiņām uz ausīm sēž pie datoru monitoriem un spēlē tādas populāras videospēles kā "Fortnite" un "Madden NFL 19".

22 gadus vecais videospēļu spēlētājs Denijs Flahertijs no Lielbritānijas sacīja, ka esot dzirdējis šāvienus un viņa "vienīgās domas" esot bijušas par bēgšanu.

Spēlētājs Drini Gdžoka apšaudē guva vieglus savainojumus - lode apskādēja viņa īkšķi. "Nekad vairs neuzskatīšu to, kas man ir, par pašsaprotamu," viņš stāsta. "Dzīve var beigties sekundes laikā."

Gdžoka apšaudes laikā patvērās otrā ielas pusē esošajā sporta zālē, vēsta "The Washington Post".

Vietējie iedzīvotāji norāda, ka nejūtoties droši. 

"Es savu piecgadnieku tur vairs nevedīšu," teica Džeksonvilas iedzīvotājs Džesijs Santjago. "Tur parasti ir daudz bērnu."

Savukārt Kriss Haits prāto, kāpēc videospēļu turnīrā tika ienests ierocis. "Pieaudzis vīrietis spēlēja videospēles, kas man ir pilnīgi pieņemami, bet es nespēju samierināties ar faktu, ka trīs cilvēki ir miruši un vairāki citi ievainoti, jo viņš sadusmojās un nolēma izvilkt ieroci," sacīja Haits.

Svētdienas vakarā šerifs Maiks Viljamss sacīja, ka šāvējs bija 24 gadus vecais Deivids Kacs no Baltimoras. Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pārmeklē Kaca dzīvesvietu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu