Tikšanās ar dzejnieci Annu Auziņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anna Auziņa (1975)
Anna Auziņa (1975) Foto: memorialiemuzeji.lv

6. septembrī plkst. 17 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā notiks tikšanās ar dzejnieci un literatūrzinātnieci Annu Auziņu. Vakara gaitā ir iecerēta saruna, ko vadīs Mg. phil. Ilze Andresone, autores dzejas lasījums, kā arī atbildes uz publikas jautājumiem.

Anna Auziņa (1975) ir viena no pazīstamākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm, četru dzejoļu krājumu autore, saņēmusi vairākas prestižas literārās balvas: Klāva Elsberga prēmiju (par krājumu “Atšķirtie dārzi”, 1995. g.), A/s "Preses nams" oriģinālliteratūras konkursa balvu (par krājumu “Slēpotāji bučojas sniegā”, 2001.g.), divkārt – Ojāra Vācieša prēmiju (par krājumiem “Es izskatījos laimīga”, 2010.g., un “Annas pūra govs”, 2017.g.), “Latvju Tekstu” dzejas balvu (par krājumu “Es izskatījos laimīga”) u.c. Divreiz bijusi nominēta Latvijas literatūras gada balvai dzejā.

Kopš 2013. gada Anna Auziņa studē literatūrzinātni LU Literatūrzinātnes, folkloristikas un mākslas doktorantūrā, pētīdama sievišķo valodu latviešu dzejā.

““Annas pūra govs”, dzejnieces ceturtais krājums, rūpīgi un gaumīgi krāšņi apoloģizē sievišķo rakstību latviešu literatūrā, kas paģērē empātisku lasītāju, no ironijas atbruņotu, bet reizē arī emocionāli intelektuālu.(...) Auziņa pārvalda savu pieredzi, nevis akli un neveikli to ekspluatē, arī „Es” izrādās krietni mānīgāks un plūstošāks jēdziens, nekā pirmajā mirklī varētu šķist.” – tā recenzijā par Auziņas jaunāko grāmatu raksta dzejnieks un publicists Raimonds Ķirķis.

Pasākuma norises vieta: A. Upīša memoriālais muzejs Rīgā (Brīvības ielā 38-4).

Pasākuma norises laiks: 6. septembris, 17.00–19.00.

Ieejas maksa: 2.00 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu