Pētījums: vīrieši restorānos nepasūta veģetāros ēdienus, jo viņiem ir kauns (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielbritānijas vīrieši restorānos neizvēlas veģetāros ēdienus, jo baidās no apkārtējo cilvēku nosodījuma, noskaidrots jaunā pētījumā.

Kā noskaidroja Sauthemptonas Universitātes zinātnieki, pat tie vīrieši, kuriem negaršo gaļa vai viņi to nevar ēst veselības apsvērumu dēļ, kautrējas restorānos izvēlēties veģetāros piedāvājumus, baidoties no apkārtējo izsmiekla.

To zinātnieki secināja, kad gadu ilgā projektā atklājās, ka daudzi vīrieši ir izjutuši “sociālo izolāciju” starp draugiem brīdī, kad atzinuši savu veģetārismu, vēsta "Telegraph".

Atklājums, kas balstīts uz 22 vīriešiem, šonedēļ tiks prezentēts Karaliskās Ģeogrāfiskās biedrības ikgadējā starptautiskajā konferencē.

“Mēs atklājām, ka daudzi britu vīrieši vēlētos būt veģetārieši, tomēr viņiem nepieciešama zināma sociālā atļauja, lai atteiktos no gaļas,” komentēja zinātniece Emma Roe (Emma Roe).

Nevēlēšanās, lai citi redz vīrieša veģetāro vai vegāno izvēli, pastāv pat starp tiem vīriešiem, kuriem atteikties no gaļas uzturā ir ieteicis ārsts.

Pētījumā tika aplūkoti 22 vīrieši, kas bija izšķirti no trīs gaļas neēdāju grupām: tie, kuri gaļu neēd, lai glābtu dabu un dzīvniekus; tie, kuri gaļu neēd, lai uzturētu labu fizisko formu, un tie, kuri paļaujas uz labdarības organizāciju sniegto pārtikas piedāvājumu.

“Kā vēsta pierādījumi, mazāks gaļas patēriņš uzturā ir vitāli svarīgs ilgtspējīgākai pārtikas apgādei nākotnē, tāpēc sagraut šo spēcīgo kulturālo saikni starp vīrieti un gaļu ir ļoti nozīmīgi,” piebilda pētnieki.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu