Nepilni 50 miljoni dolāru - tik maksā dārgākais izsolēs pārdotais auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Par visu laiku dārgāko auto, kāds jelkad pārdots izsolēs, aizvadītajā sestdienā kļuva 1962.gada Ferrari 250 GTO.

Retais auto RM Sotheby's izsolē Monterejā, Kalifornijas štatā tika pārdots par 44 miljoniem ASV dolāru. Izsoles nodevu jeb komisijas maksas dēļ anonīmajam pircējam gan nācās samaksāt 48,4 miljonus dolāru jeb 41,6 miljonus eiro.

Ferrari savulaik uzbūvēja tikai 36 šādus auto, kas cits no cita nedaudz atšķiras, turklāt izsolītais auto ir viens no septiņiem, kam ir agresīvāka dizaina virsbūve no Carrozzeria Scaglietti. 

Spēkrats ar 23. starta numuru uz durvīm un motora pārsega Ferrari ir atnesis ne vienu vien uzvaru. To vidū ir uzvara 1962. gada Itālijas GT čempionātā, kad mašīnu pilotēja Edoardo Lualdi-Gabardi, kā arī uzvaras savā klasē 1963. un 1964. gada Targa Florio sacensībās Sicīlijā, kad ar mašīnu brauca Džianni Bulgari/Mauricio Grana un Korado Ferlaino/Luidži Taramaco.

TOP 7 dārgākie izsolēs augustā pārdotie klasiskie auto

Pēdējās sacensības ar šo Ferrari tika aizvadītas 1965.gadā Brands Hatch trasē Lielbritānijā. Toreiz notika cīņa par Redex kausu, un to izcīnīja Deivids Paipers.

Interesanti tas, ka pēc aizvadītas 21 dažādas sarežģītības sacīkstes auto kontā nav nevienas avārijas un to nav nācies labot.

Foto: EPA/Scanpix

Iepriekš automobilis piederēja bijušajam Microsoft augsta ranga darbiniekam Gregam Vitenam, kurš to iegādājās 2000.gadā. Kas tagad ir mašīnas saimnieks, nav zināms.

Var piebilst, ka līdzšinējais rekords, 38 miljoni ASV dolāru, kopš 2014.gada piederēja līdzīgam auto. Tagad tas pārsists par 10 miljoniem. Lai gan ārpus izsolēm absolūtais rekordists varētu būt cits Ferrari 250 GTO, kura īpašnieki mainījušies 70 miljonu dolāru vērtā privātā darījumā. Tā gan ir neoficiāla informācija, norāda Foxnews.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu