Finanšu ministre: Izdienas pensiju sistēmu vajadzētu aizstāt ar iemaksām 3.pensiju līmenī (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izdienas pensiju sistēmu vajadzētu aizstāt ar iemaksām 3.pensiju līmenī, pirmdien pēc Ministru kabineta komitejas sēdes žurnālistiem pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Otrdien valdības komiteja atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu, kas paredz, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm varētu ieviest alternatīvu kompensējošo mehānismu - iemaksas 3.pensiju līmenī, kas turpmākajā laikā varētu efektīvi aizstāt izdienas pensijas.

Pēc Reizniece-Ozolas teiktā, ministrija nāca klajā ar šādu priekšlikumu, lai VID darbiniekiem ar speciālā dienesta pakāpi nodrošinātu līdzvērtīgus apstākļus, kā tas ir citu resoru dienestos, piemēram, policistiem un ugunsdzēsējiem.

"Izdienas pensiju sistēma patlaban rada daudz defektu, piemēram, tā motivē profesionāļus ātrāk pamest darbu, lai sāktu strādāt apsardzes kompānijā, vienlaikus saņemot izdienas pensiju. FM priekšlikums paredz VID darbiniekiem citu risinājumu, kas balstīts uz iemaksām 3.pensiju līmenī," atzina finanšu ministre.

Viņas ieskatā, valstī vajadzētu izdienas pensiju sistēmu aizstāt ar iemaksām 3.pensiju līmenī. "Esošo izdienas pensiju sistēmu ir kritizējusi arī Valsts kontrole. Tāpēc piedāvātais risinājums VID darbiniekiem varētu kalpot kā pirmais solis nākotnē reformēt izdienas pensiju sistēmu," sacīja Reizniece-Ozola.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu