Bertāna pārstāvētā "Spurs" treneru kolektīvam piesaistījusi lietuvieti Songailu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dariuss Songaila
Dariuss Songaila Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt/Scanpix

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Sanantonio "Spurs" savam treneru kolektīvam piesaistījusi lietuvieti Darju Songailu.

Kā sociālajos tīklos pavēstījis pats 40 gadus vecais lietuvietis, viņš "Spurs" komandā turpmāk atbildēs par spēlētāju attīstību.

Songaila basketbolista karjerai lika punktu pirms vairākiem gadiem, bet pēdējos trīs gadus viņš strādāja Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" treneru kolektīvā. Šovasar viņš bija arī viens no Bruklinas "Nets" treneriem NBA Vasaras līgā.

"Spurs" jau sen ir pazīstama kā komanda, kas dod iespēju ne tikai ārzemju spēlētājiem, bet arī treneriem.

Songaila tika izraudzīts 2002.gada NBA draftā ar 50.numuru, bet pasaules spēcīgākajā līgā viņš pārstāvēja tādus klubus kā Sakramento "Kings", Čikāgas "Bulls", Vašingtonas "Wizards", Ņūorleānas "Hornets" un Filadelfijas "76ers".

Kopumā lietuvietis NBA pavadīja astoņas sezonas, vidēji izceļoties ar 6,9 punktiem un 3,4 atlēkušajām bumbām. Lielu daļu spēlētāja karjeras viņš pavadīja arī Eiropā, spēlējot vadošos klubos.

Songaila kopā ar Lietuvas izlasi 2003.gadā triumfēja Eiropas čempionātā, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu.

Bertāns ar "Spurs" komandu šovasar pagarināja līgumu uz diviem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu