Gulbju ezers ar 48 gulbjiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gulbju ezers ar 48 gulbjiem
Gulbju ezers ar 48 gulbjiem Foto: Ekrānuzņēmums

Dailes teātrī 5. novembrī uzstāsies baleta trupa "St. Petersburg Festival Ballet", kas izpildīs savu Eiropas turnejas programmu "Gulbju ezers ar 48 gulbjiem", informē pasākuma rīkotāju pārstāvis Ļevs Berezins.

Trupas viesizrādes esot guvušas panākumus ASV, Itālijā, Vācijā, Francijā, Holandē, Beļģijā, Somijā, Portugālē, Ķīnā, Brazīlijā, Meksikā un citās valstīs. Berezins norādīja, ka parasti baletā "Gulbju ezers" uzstājas 16 līdz 28 balerīnas, savukārt uz Dailes teātra skatuves kāps 48 trupas dalībnieces.

Uz Dailes teātra skatuves divos cēlienos dejotājas pavadīs komponista Pētera Čaikovska mūzika.

Trupas mākslinieki ir daudzkārtēji teātra balvas "Zelta maska" kandidāti un laureāti, Krievijas un starptautisko konkursu diplomandi, kā arī vairāku prestižu apbalvojumu un goda nosaukumu saņēmēji.

""St. Petersburg Festival Ballet" ir fantastiska trupa, kas ietver visu, ko sauc par "krievu klasiskā baleta skolu" - klasiski atturīgo eleganci, 21. gadsimta jauno elpu, izpildījuma ideālo tehniku un krievu dvēseles netveramo plašumu apvienojumā ar patiesi karalisko kostīmu un dekorāciju greznību. Trupa apvienoja jaunus un talantīgus māksliniekus no labākajiem Sanktpēterburgas teātriem," baleta trupu aprakstīja Berezins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu