Pētījums: Mājokļa iegāde var likt tev burtiski raudāt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Burst

Cik bieži ir redzēts, ka mājokļa iegāde liek kādam izplūst gaužās asarās? Izrādās - šī ir pavisam normāla parādība, vēsta amerikāņu nekustamā īpašuma sludinājumu portāls Homes.com. Aptuveni trešdaļa māju pircēju pirkšanas procesā piedzīvo īstu asaru lietu. 

Teju trešdaļa mājas pircēju mājokļa meklēšanas un pirkšanas laikā gaužām izraudas - tā noskaidrojis nekustamo īpašumu sludinājumu portāls Homes.com.

No 2000 pētījuma respondentiem 44%, pērkot mājokli, izjuta stresu un nemieru, 33% esot nobirdinājuši pāris asaras, bet 13% atzina, ka mājas pirkšana ir likusi pa īstam šņukstēt.  

Galvenais iemesls asarām ir tieši piedāvājumu meklēšana - daži nespēj atrast piemērotu mājokli par pieņemamu cenu, cits neatrod labus piedāvājumus izredzētajā rajonā.

Pētījuma ietvaros noskaidrots, ka pirms mājokļa iegādes tiek vidēji apskatītas sešas mājas vai dzīvokļi, līdz pircēji nonāk līdz "īstajam un vienīgajam" īpašumam.

Īpašumu apskate un meklēšana sagādā pircējam īstu emociju karuseli, turklāt daži no pircējiem atklāj, ka nožēlo savu izvēli. Viens no desmit mājokļa pircējiem atklāj nožēlu par izvēlēto, bet 13% uzskata, ka viņi ir pārmaksājuši par mājokli. Tieši šā iemesla dēļ divi no pieciem mājokļa pircējiem mājas iegādi uzskata par "vienu no satraucošākajiem notikumiem modernajā laikmetā".     

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu