Igauniete Kanepi "US Open" pirmajā kārtā sensacionāli uzvar Halepu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaija Kanepi
Kaija Kanepi Foto: AP/LETA

Pasaules rangā pirmajā vietā esošā Rumānijas tenisiste Simona Halepa pirmdien piedzīvoja sensacionālu zaudējumu ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, atzīstot igaunietes Kaijas Kanepi pārākumu.

Pasaules ranga 44.vietas īpašniece Kanepi divu setu cīņā ar 6-2, 6-4 apspēlēja Halepu, kura ir gan WTA ranga līdere, gan arī šajā turnīra bija saņēmusi pirmo numuru.

Līdz šim vēl neviena ar pirmo numuru izliktā tenisiste ASV atklātā čempionāta vēsturē nebija zaudējusi pirmajā kārtā.

Halepa fiasko šajā turnīrā piedzīvoja otro gadu pēc kārtas, jo arī pērn ASV atklātajā čempionātā viņa zaudēja pirmajā mačā. Toreiz gan viņa bija izlikta ar otro numuru un pirmajā kārtā piekāpās slavenajai krievietei Marijai Šarapovai.

Simona Halepa
Simona Halepa Foto: Danielle Parhizkaran/REUTERS

Savukārt Kanepi pagājušajā gadā šajā turnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Citā turnīra mačā WTA rangā septītajā vietā esošā ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura šajā turnīrā izlikta ar to pašu numuru, ar 6-3, 1-6, 6-1 pārspēja Sačiju Vikeriju no ASV, kura atrodas 78.vietā.

Vienspēļu pirmajā kārtā Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien spēkosies ar Andreu Petkoviču no Vācijas, bet Anastasija Sevastova pirmdien duelēsies ar horvātieti Donnu Vekiču.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu