Ostapenko aizvadīs cīņu pret vācieti Petkoviču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko sezonas noslēdzošo "Grand Slam" turnīru - ASV atklāto čempionātu ("US Open") - otrdien sāks pret Andreu Petkoviču no Vācijas.

Spēle sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika un attiecīgajā kortā tas būs pirmais mačs.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem desmito vietu, ASV atklātajā čempionātā izlikta ar desmito numuru, kamēr Petkoviča WTA rangā ieņem 91.vietu.

Šīs spēles uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar Amandas Aņisimovas (WTA 135.) no ASV un viņas tautietes Teilores Taunsendas (WTA 73.) dueļa uzvarētāju. Aņisimova šajā turnīrā ir saņēmusi īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Latvijas vadošā tenisiste Ostapenko šobrīd vienspēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumu sēriju, kas gan viņai pagājušās nedēļas sākumā neatņēma iespēju atgriezties pasaules ranga pirmajā desmitniekā. Viņa šosezon guvusi 19 uzvaras 34 cīņās, sasniedzot Maiami WTA "Premier" turnīra finālu un tiekot līdz pusfinālam Vimbldonas čempionātā, kurā demonstrēja atzīstamu sniegumu.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim tikušās vienu reizi - 2016.gadā Dohas WTA "Premier" turnīra pusfinālā pēc zaudēta pirmā seta vāciete veselības likstu dēļ atteicās no cīņas turpināšanas.

Savas karjeras laikā 30 gadus vecā Petkoviča ir izcīnījusi sešus WTA raudzes titulus, bet 2011.gadā viņa pakāpās līdz pasaules ranga devītajai vietai, kas ir viņas karjeras rekords. Togad Vācijas sportiste aizkļuva arī līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, kas šajā turnīrā ir viņas visu laku labākais sasniegums.

Tiesa, savu pēdējo no sešiem tituliem Petkoviča izcīnīja 2015.gada februārī. Vācijas tenisistei šosezon WTA pamatturnīros diez ko labi nav sekmējies, jo 15 mačos gūtas sešas uzvaras.

Ostapenko labākais sasniegums "US Open" ir pērn sasniegtā trešā kārta.

Pasaules rangā 18.vietā esošā Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura šajā turnīrā izlikta ar 19.numuru, pirmdien ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41.pozīciju.

Latvijas tenisiste sasniedza otro kārtu un ieguva 70 ranga punktus.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties no 27.augusta līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu