Nadals un Serēna Viljamsa pārliecinoši sasniedz "US Open" otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa
Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa Foto: EPA/LETA/TVNET kolāža

Pasaules ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas, kā arī titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien Ņujorkā bez problēmām sasniedza ASV atklātā čempionāta ("US Open") otro kārtu.

Vīru turnīrā Nadals, kurš aizstāv pērn izcīnīto šo sacensību uzvarētāja titulu, bija vadībā ar 6-3, 3-4 pret savu tautieti Davidu Fereru, kad ranga 148.pozīcijā esošais tenisists paziņoja, ka spēli veselības problēmu dēļ nevar turpināt.

Cīņas noslēgums bija emocionāls, jo 36 gadus vecais Ferers paziņoja, ka šis viņam ir pēdējais "Grand Slam" turnīrs karjerā, kamēr Nadals viņu nosauca par vienu no tuvākajiem draugiem profesionālajā tenisa tūrē.

Ferers savulaik pasaules rangā bijis trešais, bet karjerā izcīnījis 27 ATP turnīru uzvarētāja titulus. Viņš 2013.gadā sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, kā arī piecas reizes "Grand Slam" turnīros bijis pusfinālā, tostarp divas reizes ASV atklātajā čempionātā.

Pie uzvarām pirmdien tika arī pieredzējušie Endijs Marejs un Huans Martins del Potro. Šobrīd pasaules rangā vien 382.vietā esošais britu tenisists Marejs, kurš ASV čempionātā triumfēja 2012.gadā, ar 6-7 (5:7), 6-3, 7-5, 6-3 uzvarēja austrālieti Džeimsu Dakvortu, kurš rangā ir 448.pozīcijā. Marejam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas čempionāta, jo viņš ilgi cīnījās ar gūžas traumu.

Tikmēr 2009.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājs del Potro no Argentīnas, kuram turnīrā un rangā ir trešais numurs, viegli ar 6-0, 6-3, 6-4 sagrāva planētas 246.raketi Donaldu Jangu no ASV.

Pirmdien uzvaru izcīnīja arī 2016.gada turnīra uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kurš ar 6-3, 6-2, 7-5 pārspēja sacensību astoto numuru Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas.

Savukārt smagu uzvaru guva planētas piektā rakete Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kurš tikai piecu setu cīņā ar 7-6 (7:4), 5-7, 4-6, 6-3, 6-4 uzvarēja amerikāni Raienu Herisonu, kurš ir planētas 53.rakete.

Vēl divi sacensību favorīti - Rodžers Federers un Novaks Džokovičs turnīru sāks otrdien. Šveicietis Federers lūkos tikt pie sava sestā ASV čempiona titula. Gadījumā, ja viņam tas izdosies, bet Nadals netiks līdz pusfinālam, tad Federers kļūs par pasaules ranga līderi.

Tikmēr dāmu vienspēlēs Serēna Viljamsa, kura ir seškārtēja šo sacensību uzvarētāja, ar 6-4, 6-0 sagrāva Magdu Lineti no Polijas, kura rangā ir 68.vietā. Viljamsa pērn izlaida ASV atklāto čempionātu, jo pērn 1.septembrī viņai piedzima meita.

Viljamsa šajā turnīrā lūkos tikt pie sava 24."Grand Slam" turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Pērnā gada čempione Sloeina Stīvensa, kurai turnīrā ir trešais numurs, titula aizstāvēšanu pirmdien sāka ar 6-1, 7-5 uzvarot Jevgēņiju Rodinu no Krievijas, kura rangā atrodama 80.pozīcijā.

Pirmdien sensacionālu zaudējumu piedzīvoja ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 2-6, 4-6 zaudēja pieredzējušajai Igaunijas tenisistei Kaiai Kanepi.

Vienspēļu pirmajā kārtā Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien spēkosies ar Andreu Petkoviču no Vācijas, bet Anastasija Sevastova pirmdien ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41.pozīciju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu