Pieci slaveni mūziķi, kas iesaistījušies politikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Andris Kivičs, Ieva Akuratere, Māris Žigats - tie ir tikai daži kultūras jomas darboņi, kuri izlēmuši izmēģināt savus spēkus politikā. Politiskās partijas arī agrāk centušās savās rindās iekļaut sabiedrībā populārus mūziķus, aktierus un sportistus. Šajā rakstā atgādināsim, kādi tad slaveni mūziķi vēl ir savulaik iesaistījušies politiskajos procesos un daži pat veiksmīgi startējuši vēlēšanās. 

Raimonds Pauls

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Raimonds Pauls kļuva par kultūras ministru Ivara Godmaņa valdībā (1990 - 1993). 1993. gadā Pauls iesaistījās partijā "Latvijas ceļš" un ieņēma kultūras ministra amatu Valda Birkava valdībā. Vēlāk 1998. gadā piedalījās "Jaunās partijas" dibināšanā un kļuva par partijas priekšsēdētāju un no tās ievēlēts 7. Saeimā. 

Foto: LETA

2002. gadā R. Pauls mainīja politisko piederību un 8. Saeimā tika ievēlēts no Tautas partijas. Ievēlēts arī 9. Saeimā, kuras pēdējā darbības gadā neveica pārreģistrāciju Tautas partijā. 10. Saeimas vēlēšanās R. Pauls vairs nekandidēja.

Imants Kalniņš

Kā LNNK, vēlāk "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK kandidāts komponists ievēlēts 5. Saeimā, 7. Saeimā, 8. Saeimā un 9. Saeimā. Neraugoties uz pastāvīgo lielo vēlētāju uzticību, parlamentā nostrādātajos gados nav bijis daudz viņa likumdošanas iniciatīvu vai runu no Saeimas tribīnes.

Foto: LETA

2010. gada vasarā I. Kalniņš mainīja politisko piederību, pāriedams uz Latvijas Zemnieku savienību un Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakciju, kā arī tika iekļauts ZZS 10. Saeimas vēlēšanu sarakstā, tomēr Saeimā ievēlēts netika. 

Olga Rajecka

2004. gadā partija "Jaunais laiks" uzņēma 109 jaunus biedrus, starp tiem bija arī dziedātāja Olga Rajecka. Tomēr aktīvajā politikā Olga neiesaistījās.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Roberts Gobziņš

Mūziķis, dīdžejs un dziesmu tekstu autors Roberts Gobziņš 90. gadu sākumā bijis partijas "Latvijas laime" kandidātu sarakstā 5. Saeimas vēlēšanās. 10. Saeimas vēlēšanās iekļauts "Pēdējās partijas" sarakstā.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Valters Frīdenbergs

Laika posmā no 2008. līdz 2011. gadam Valters Frīdenbergs bija LPP/LC biedrs, 2011. gadā iestājies Zatlera Reformu partijā (ZRP). No ZRP kandidēja 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

Foto: Zane Bitere/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu