Jauns vārds mūzikā: Stoner roks no Latvijas "Four Minute Man"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Baldunčiks

Jaunā pašmāju stoner/witch rock apvienība "Four Minute Man" klausītāju vērtējumam nodod savus pirmos divus debijas singlus "Thirteen candles" un "Lucy", iezīmējot gaidāmā EP aprises.

Lai arī grupas daiļrades kopējais skanējums ir izteikti eklektisks, tomēr galvenie uzsvari tiek likti uz blūza, stoner roka un roka tradicionālajām pamatnostādnēm. Ritmiskos stoner roka rifus caurvij ambientas un drūmi melodiskas ģitāras un sintezatora partijas, blūzīgas starpspēles, kā arī bungu un basa klasiskās saspēles. Tam visam pa virsu - čerkstošs un "netīrs", bet izteikti melodisks vokāls.

Apvienība "Four Minute Man" tika izveidota jau 2016. gadā, tomēr grupas līdzšinējais skanējums iegūts vien 2017. gada vasarā, grupai pievienojoties tās piektajam dalībniekam - taustiņinstrumentālistam Jānim Baldunčikam. Pārējie grupas dalībnieki: bundzinieks Jānis Grugulis, basģitārists Ēriks Blūms, ģitārists Rolands Virks, kas iepriekš darbojušies postroka apvienībā "Your Lines", un ģitārists/vokālists Roberts Strautnieks nešauboties uzņēma jau iepriekš grupai tuvo Jāni un kopīgiem spēkiem uzsāka radošu un priekšnesumiem bagātu ziemu, pavasari un vasaru, kas vainagojās ar divu singlu ierakstu studijā 2018. gada jūlija beigās.

Pirmo divu singlu "Thirteen Candles" un "Lucy" debijas ieraksti ir priekšvēstnesis nākotnē gaidāmajam EP, ko plānots izlaist 2018. gada beigās vai 2019. gada sākumā. Šo laiku grupa plāno pavadīt, aktīvi koncertējot visā Latvijā un, iespējams, arī Eiropā.

Grupas "Four Minute Man" tuvākais priekšnesums gaidāms 2018. gada 31. augustā Rīgā alternatīvās mūzikas bārā "Republika".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu