Princis Džordžs medībās: gadsimtiem senas tradīcijas vai tomēr - vardarbība pret bērnu? (7)

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos, Scanpix

Kembridžas hercogpāra vecākajai atvasei šogad apritēja pieci gadi. Šis ir vecums, kad, kā uzskata viņa vecāki - Keita un princis Viljams, zēns ir gatavs piedalīties tradicionālajās meža zosu medībās, ziņo karaļnama korespondence.

Karaliskās medības notiks Skotijā, kur pašlaik arī Kembridžas hercogi atrodas. Princis Džordžs šajā ģimenes izbraucienā pirmo reizi piedalīsies tradicionālajās karaliskās ģimenes meža zosu medībās. Protams, galvenā mednieka lomu uzņemsies princis Viljams, kā darbībā tad arī noskatīsies mazais princis. 

Emīlija Endrjūsa, karaļnama korespondente, ziņo, ka Keita, Viljams, Džordžs, Šarlote un Luiss pavadīja brīvdienas Baltimorā, kur princis Džordžs piedalījies savās pirmajās zosu medībās. Ģimenes tradīciju atbalstīja arī karaliene Elizabete II, princis Čārlzs, princis Edvards, princese Anna ar savām ģimenēm.

Foto: MEGA/Scanpix

Meža zosu medības ir populāra karaļnama tradīcija, kurās satiekas pēc iespējas vairāk radinieku un viņu ģimenes. Parasti tās notiek rudens sezonā. Medībās piedalās arī speciāli apmācīti suņi, kas izbaida zosu barus, liekot tām pacelties gaisā. Tad arī atskan mednieku šāvieni, trāpot putniem. Pēcāk suns atnes medījumu medniekam pie kājām. 

Medības, protams, ir atļautas un licencētas, tā kontrolējot putnu populāciju, tomēr paliek viens jautājums - vai tas ir jāredz piecgadīgam zēnam? Vai karaļnama tradīcijas patiesi ir tik stingras un nelaužamas, pat ja tas skar augošu bērnu? 

Protams, arī sociālajos tīklos šis fakts izraisījis "viedokļu vētru" - daļa šo tradīciju atbalsta un slavē monarhijas mantojumu mūsdienās, citi - kritizē un nopeļ Keitas un Viljama izvēli šo pasākumu rādīt princim Džordžam. 

"Cik žēl! Nav cerību jaunajai karaliskajai paaudzei. Princis Džordžs aizvests skatīties, kā viņa tētis nošauj putnus."

Foto: MEGA/Scanpix

"Labāk varēja aizvest dēlu vienkārši apskatīt putnus, kāpēc uzreiz jāšauj nost?"

"Manuprāt, tas ir lieliski. Ģimene pavada kopā laiku karalisku tradīciju garā."

Kādas ir tavas domas par šo visu?

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu