Septiņi interesanti fakti par seriālu "Troņu spēles"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kas ir visu laiku dārgākais un skatītākais kanāla HBO seriāls, par kuru jūsmo miljoniem fanu visā pasaulē? Protams, atbilde skaidra - skatītāju iemīļotais seriāls “Troņu spēle” ("Game Of Thrones"), kuru, sākot ar septembri, pavisam droši un legāli var skatīties kopā ar citiem augsti atzītiem HBO seriāliem LMT viedtelevīzijā. Pat ja esi viskvēlākais seriāla fans, vai zināji šos faktus?

2012. gadā vairāk nekā 160 jaundzimušas meitenes Amerikas Savienotajās Valstīs tika nosauktas par Kalīsēm.

Lai gan tas, protams, nav Denijas vārds, bet gan tituls. Vienlaikus jāatzīst, ka jaunos vecākus iedvesmojuši arī citi personāži. “BBC News” ziņo, ka Lielbritānijā 2017. gadā varēja satikt 11 Tirionus, 5 Sansas un 300 Ārijas.

"Game of Thrones" 2012Emilia Clarke(Photo By HBO/Shooting Star) *** Please Use Credit from Credit Field *** Эмилия Кларк
"Game of Thrones" 2012Emilia Clarke(Photo By HBO/Shooting Star) *** Please Use Credit from Credit Field *** Эмилия Кларк Foto: Scanpix

2. Seriāla veidotāji lēmumu par Džordža R. R. Mārtina grāmatas ekranizēšanu pieņēma pēc “Red Wedding” nodaļas izlasīšanas.

Pats Džordžs R. R. Mārtins atzinis, ka šī bija visgrūtākā nodaļa, kuru viņam nācies uzrakstīt. Bet bija tā vērts - izlasot to, seriāla veidotāji Deivids Beniofs un D. B. Veiss nolēma nopirkt ekranizācijas tiesības.

This image released by HBO shows Maisie Williams as Arya Stark in a scene from, "Game of Thrones," premiering its sixth season on Sunday at 9 p.m. (Macall B. Polay/HBO via AP)
This image released by HBO shows Maisie Williams as Arya Stark in a scene from, "Game of Thrones," premiering its sixth season on Sunday at 9 p.m. (Macall B. Polay/HBO via AP) Foto: Macall B. Polay/AP

3. Tomēr, lai sāktu darbu, seriāla veidotājiem vajadzēja izturēt Mārtina testu - pateikt, kas, viņuprāt, ir Džona Snova māte.

Lai autors apstiprinātu veidotāju duetu, viņiem nācās izstāstīt savu teoriju par to, kas tad īsti ir Džona māte. Nav zināms, kādu atbildi viņi sniedza, bet tā noteikti patika rakstniekam, jo viņš ne tikai apstiprināja veidotājus, bet gāja vēl tālāk. 

4. Mārtins izstāstīja Beniofam un Veisam, kā viss beigsies

Džordžs R. R. Mārtins, rūpējoties par mūsu labklājību un sajūtām, izstāstīja seriāla veidotājiem galvenās sižeta līnijas gadījumam, ja viņš nomirtu, pirms paspēs uzrakstīt visas grāmatas.

5. Trešās sezonas tapšanas laikā aktieris Kits Haringtons apgrūtināja filmēšanas procesu, salaužot potīti.

Tiesa, tas notika ārpus filmēšanas laika. Vasara, Londona, karsts, vēls vakars un pazaudētas atslēgas. Tā, protams, nav problēma Džona Snova atveidotājam - var ierāpties pa logu. Rezultāts gan ir lauzta potīte. Bet viss beidzās labi: filmēšanas laika plānu samainīja, bet aktiera nopirktā viskija pudele noteikti nomierināja producentus.

Game of Thrones
Game of Thrones Foto: AP/Scanpix

6. Kā izrādās, visu nīstā Džofrija tēla prototips ir bēdīgi slavenais Senās Romas imperators Kaligula.

Abi valdnieki ļoti līdzinās viens otram kā ļaunajos darbos, tā arī atbaidošajā raksturā. Par laimi, par visiem sliktajiem darbiem reiz tiek saņemta atmaksa. Kaligulu piemeklēja līdzīgs gals kā Jūliju Cēzaru. Bet Džofrijs, nu, jūs jau zināt... - violetā krāsa viņam piestāv.

Sibela Kekili seriālā "Troņu spēle"
Sibela Kekili seriālā "Troņu spēle" Foto: Ekrānuzņēmums no filmas

7. Pārsteidzoši, bet tā nebija īsta zirga sirds 

Vismaz noteikti ne zirga - drīzāk gumijas lācīšu. Tieši tā: vienā no pirmās sezonas kolorītākajām ainām Denija ēd masu, kas sastāv no gumijas lācīšiem. Interesanti, ka viņa nav vienīgā, kas apmāna skatītājus ar savu ēstgribu - Tiriona atveidotājs Pīters Dinklidžs, būdams veģetārietis, arī izvēlas ēst “mākslīgo” gaļu.

Sagatavoja Sergejs Musatovs un Alvis Gļeba (kinokults.lv).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu