Nīderlandē aiztur vīrieti, kurš draudējis islāmu kariķējošas izstādes organizatoram

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Nīderlandes policija otrdien paziņojusi, ka aizturējusi kādu vīrieti, kas draudējis uzbrukt parlamentam vai arī novembrī paredzētā pravieša Muhameda karikatūru konkursa organizatoram.

Policija nav nosaukusi vārdā iespējamo uzbrukuma upuri, taču zināms, ka karikatūru konkursu izsludinājis galēji labējās Brīvības partijas (PVV) līderis Gērts Vilderss un ka plānotā izstāde tiks iekārtota stingri apsargātajā PVV frakcijas ēkā.

Islāmā Dieva un viņa pravieša Muhameda attēlošana, pat ja tā būtu slavinoša, ir uz visstingrāko aizliegta, un islāma ekstrēmisti pastāvīgi draud Muhamedam veltītu karikatūru autoriem vai to publicētajiem.

Nav retums, kad šie draudi tiek īstenoti arī dzīvē, un vistraģiskākais no šādiem gadījumiem bija uzbrukums franču satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai 2015.gadā, kura laikā tika noslepkavoti 12 cilvēki.

Policija nav sniegusi nekādas ziņas par aizturētā identitāti, vienīgi atklājusi, ka viņš minētos draudus izteicis feisbukā.

Sagaidāms, ka apsūdzības aizturētajam tiks izvirzītas piektdien.

Vilderss, kam pastāvīgi tiek izteikti draudi par viņa politisko darbību, jau gadiem dzīvo, samierinoties ar diennakts apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu