Helsinkos atklāj kultūras festivālu par godu Baltijas valstu simtgadei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

29. augustā Helsinkos atklāj kultūras festivālu "Igaunija, Latvija, Lietuva x 100", informē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece Inga Puriņa.

Festivālu, atzīmējot neatkarīgo Baltijas valstu 100 gadu jubileju, organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroji Latvijā, Igaunijā un Lietuvā ciešā sadarbībā ar Ziemeļvalstu Kultūras punktu Helsinkos.

Festivāla programmā iekļauti semināri, dzejas lasījumi, muzikāli priekšnesumi, teātra izrāde un kino filmu programmas bērniem un pieaugušajiem. Tajā piedalīsies mākslinieki, rakstnieki, mūziķi, aktieri, zinātnieki, sabiedriskie darbinieki, lai veicinātu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kultūru un tradīciju sinerģiju, norāda Puriņa.

Piemēram, šodien festivāla ieskaņā notiks "Baltijas Dzejas nakts", kurā ar dzejas lasījumiem piedalīsies dzejnieki visām trim Baltijas valstīm, bet muzikālo noskaņu radīs vijolniece no Somijas.

Baltijas valstu simtgades svinības Helsinkos un kultūras festivāls "Igaunija, Latvija, Lietuva x 100" noslēgsies 1. septembrī plkst.19.30 ar džeza mūzikas koncertu "Ziemeļvalstu kaislības" Klinšu baznīcā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu