Polijas prezidents dosies uz Balto namu, spriedīs par ASV militārās klātbūtnes pastiprināšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polijas prezidents Andžejs Duda
Polijas prezidents Andžejs Duda Foto: Reuters/ScanPix

Polijas prezidents Andžejs Duda un pirmā lēdija 18.septembrī tiksies ar ASV prezidentu Donaldu Trampu Baltajā namā Vašingtonā, otrdien paziņoja Polijas prezidenta palīgs Kžištofs Ščerskis. Tā būs pirmā Dudas vizīte Baltajā namā.

Vizītes ietvaros notiks Dudas un Trampa sarunas par drošību Centrāleiropā un par ASV militārās klātbūtnes pastiprināšanu šajā reģionā, kuru uztrauc Krievijas militārā aktivitāte. Polija kopš 2017.gada sākuma ir centusies panākt tās teritorijā stacionēto ASV karavīru skaita palielināšanu.

Plašākās sarunās tiks pārrunātas tirdzniecības attiecības un partnerība starp abām valstīm, kas ir NATO dalībvalstis.

Duda tiksies arī ar ASV senatoriem un sarīkos banketu, atzīmējot 100 gadus kopš Polijas neatkarības atjaunošanas, kas notika, pateicoties toreizējā ASV prezidenta Vudro Vilsona atbalstam.

Baltā nama paziņojumā teikts, ka prezidenti "pārrunās veidus, kā nostiprināt ASV un Polijas stratēģisko partnerību", kā arī plāno apspriest "tirdzniecības, militāros un drošības jautājumus".

Polija bija pirmā valsts, ko Tramps pērn apmeklēja sava Eiropas brauciena laikā, un Polijas labējā valdība atzīst šīs attiecības par ļoti svarīgām. Viens nepatīkams jautājums gan ir prasība iegādāties vīzu Polijas pilsoņiem, kas apmeklē ASV, bet Ščerskis neapstiprināja, ka šis jautājums tiks apspriests.

Vizītes gaitā ir paredzēta ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas un Polijas pirmās lēdijas Agatas Kornhauzeres-Dudas tikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu