Kaimiņš: "Saskaņa" ir kā pūķis ar divām galvām (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija "KPV LV" par sadarbību ar "Saskaņu" 13.Saeimā varēs domāt tikai pēc tam, kad "Saskaņa" būs izpildījusi virkni "mājasdarbu", tai skaitā atteikusies no ieceres par vairākām mācību valodām Latvijas skolās, kā arī atzinusi mūsu valsts okupāciju un Krimas aneksiju, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

Sākot runāt par "KPV LV" iespējamo sadarbību ar "Saskaņu", viņš vispirms norādīja, ka tas ir politiskais spēks "ar divām sejām, tā kā pūķis ar divām galvām". "Viena, manuprāt, ir [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina galva, otra ir ļoti liela Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju galva," skaidroja Kaimiņš.

Vaicāts, vai tādā gadījumā "KPV LV" varētu sadarboties tikai ar vienu no šīm "Saskaņas" "galvām", Kaimiņš atbildēja noraidoši, apgalvojot, ka par jebkādu sadarbību ar šo politisko spēku varēs spriest tikai pēc tam, kad būs zināmi 13.Saeimas vēlēšanu rezultāti, proti, kādi cilvēki no "Saskaņas" saraksta būs svītroti un kādi - ievēlēti.

"Šobrīd ir tā, ka vai nu viņi ["Saskaņa"] lustrējas paši, vai arī ar viņiem sastrāde nenotiek. Viņiem ir jāatzīst, kas ir ar Krimu - tā ir okupēta vai nav okupēta? Lai viņi pasaka to, ka būs viena valsts valoda visās skolās! Lai viņi pasaka, ka Latvija ir bijusi okupēta! Tie ir ļoti svarīgi jautājumi, uz kuriem Latvijas iedzīvotāji grib dzirdēt atbildes," apgalvoja "KPV LV" līderis.

Jautāts, uz kādiem amatiem pats pretendē pēc 13.Saeimas vēlēšanām, Kaimiņš atbildēja, ka turpinās strādāt Saeimā un piedalīties tās komisiju darbā. Viņš pieļāva, ka nākotnē varētu darboties arī kādā citā Saeimas komisijā, kurai būtu lielāka teikšana par sabiedriskajiem medijiem, piemēram, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā. Tādējādi Kaimiņš gribētu panākt sabiedrisko mediju aiziešanu no reklāmas tirgus.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu