Šogad uz dzelzceļa bojā gājuši deviņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa notikuši 12 negadījumi, kuros bojā gājuši deviņi, bet traumēti pieci cilvēki, liecina VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) statistika.

(Informācijas avots precizē bojāgājušo un cietušo skaitu negadījumos virsrakstā un 1.rindkopā.)

Rīga, 29.aug., LETA. Šā gada pirmajos astoņos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa notikuši 14 negadījumi, kuros bojā gājuši deviņi, bet traumēti pieci cilvēki, liecina VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) statistika.

Kopumā dzelzceļa negadījumu skaits ir samazinājies, tomēr, kā norādīja LDz, viens no galvenajiem negadījumu iemesliem vēl arvien ir cilvēku neuzmanība, savu spēju pārvērtēšana un drošības noteikumu neievērošana.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, LDz sadarbībā ar fitnesa treneri Kasparu Ozoliņu satiksmes drošības kampaņas ietvaros ir izveidojis videoklipu, kurā attēlots vilciena pārākums pār cilvēku. Tādējādi LDz atgādina Latvijas iedzīvotājiem, īpaši bērniem un jauniešiem, ka cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga, kā arī uzsver, ka dzelzceļu drīkst šķērsot tikai tam paredzētajās vietās un pārliecinoties, ka netuvojas vilciens.

LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners norādīja, ka dzelzceļa tuvumā vienmēr jāpārliecinās par drošu tā šķērsošanu - jāpaskatās uz abām pusēm, lai pārliecinātos, ka netuvojas vilciens un dzelzceļu šķērsot ir droši. Tāpat, dodoties pāri dzelzceļam lielā cilvēku pūlī vai auto plūsmā, svarīgi katram pašam personīgi pārliecināties par drošu šķērsošanu, nevis akli sekot "bara instinktiem". Nereti cilvēki paļaujas, ka priekšā ejošie līdzcilvēki vai braucošo transportlīdzekļu vadītāji ir pārliecinājušies, ka šķērsot brauktuvi ir droši, un dodas pāri, paši pat nepaskatoties apkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu