Šmits: Barselonas komanda ir viena no visu laiku labākajām Eiropā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu basketbolists Rolands Šmits cer, ka viņš ar savu sniegumu varēs palīdzēt Spānijas grandam Barselonas "Lassa".

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits pērn ar slaveno Barselonas klubu noslēdza līgumu uz pieciem gadiem, tomēr vēl vienu sezonu viņš pavadīja Fuenlavradas vienībā, kur sāka savu karjeru Spānijā. Tomēr šovasar viņš pirmo reizi pievienojās "Lassa" rindām.

"Es komandai varu palīdzēt cīņā par atlēkušajām bumbām un spēlē zem groza, kā arī varu uzbrukt no distances," Barselonas kluba mājaslapā citēts Šmits. "Pievienošanās "Lassa" ir solis uz priekšu manā karjerā. Tā ir viena no visu laiku labākajām Eiropas komandām."

Savas basketbolista gaitas Šmits sāka dzimtajā Valmierā, bet spēlēt sācis sava garā auguma dēļ.

"Varu cīnīties par atlēkušajām bumbām un sekmīgi spēlēt aizsardzībā. Tāpat arī spēlēt vieglā un spēka uzbrucēja pozīcijās. Iepriekšējā sezonā uzspēlēju pat kā centrs. Lai gan neesmu snaiperis, es varu realizēt metienus arī no tālienes," savus plusus uzskaitīja Šmits.

Latvietis cer, ka nākamā sezona viņam būs veiksmīga, kā arī Barselonas kluba sastāvā izdosies pacīnīties par trofejām.

Pēdējos gados Barselonas klubs gan ir zaudējis savu spožumu, bet aizvadītajā sezonā tas reāli cīņā par Spānijas čempiontitulu neiesaistījās, kamēr ULEB Eirolīgā palika pieticīgajā 13.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu