Auto, ar kādu gadiem brauca IKEA dibinātājs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristian Pohl/ScanPix, Volvo. TVNET kolāža

30.augustā Biķernieku ielas malā durvis vērs interjera preču lielveikals IKEA. Šā zviedru veikalu tīkla dibinātājs Ingvars Kamprads bija viens no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, taču izcēlās ar visnotaļ neparastu auto gaumi.

Saskaņā ar Bloomberg datiem Kamprads savulaik bijis starp desmit planētas turīgākajiem cilvēkiem ar iekrātu bagātību aptuveni 60 miljardu ASV dolāru apmērā.

Varētu domāt, ka ar faktiski neierobežotiem līdzekļiem cilvēks var atļauties un arī iegādājas tikai greznākos auto. Taču ne Kamprads, kuram piemita spēcīga tieksme taupīt. Un tā atspoguļojās arī viņa autoparkā, ko aptuveni divus gadu desmitus veidoja 1993.gada Volvo 240 GL.

Lai gan IKEA dibinātājs jebkurā brīdī varēja pasūtīt sev Rolls-Royce vai Bentley, viņš palika uzticīgs savam Volvo, reiz sakot, ka tas "ir gandrīz jauns, tam ir tikai 15 gadi vai kaut kā tā". 

Kā raksta Telegraph.co.uk, no sava Volvo izmantošanas Kamprads atteicies tikai tad, kad kādam bija izdevies IKEA dibinātāju pārliecināt, ka šīs mašīnas lietošana ir bīstama.

Fakti, ko nezināji par Volvo 440 - auto, kam šogad paliek 30

Var piebilst, ka Kamprads taupīja ne tikai uz auto rēķina. Viņš bija pieticīgs it visās jomās - lidoja ekonomiskajā klasē, ja atradās jaunattīstības valstīs, labprāt izmantoja iespēju aiziet pie lētāka friziera, maltīti bieži ieturēja IKEA ēdnīcās u.tml.

Ingvars Kamprads mira 2018.gada 27.janvārī 91 gada vecumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu