Grieķijā izceļas ugunsgrēks prāmī ar 1000 cilvēkiem uz klāja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Agrā trešdienas rīta stundā pasažieru prāmī, kas devās uz Grieķijas salu Krētu, izcēlās ugunsgrēks. Prāmī tobrīd atradās 1016 cilvēki, taču nav ziņu, ka kāds būtu cietis, vēsta aģentūra "Reuters".

Prāmī "Eleftherios Venizelos" atradās 875 pasažieri un 141 apkalpes loceklis. 

Ugunsgrēks sākās prāmja auto nodalījumā. Ap pusnakti prāmja apkalpe par to ziņoja krasta apsardzei.

Apmēram pēc četrām stundām prāmis piestāja Pirejas ostā Atēnās. Pasažieri bija sastājušies uz augšējā klāja glābšanas vestēs. 

Foto: Scanpix

Kad prāmis piestāja ostā, pasažieri tika evakuēti. Tobrīd no kuģa plūda melni dūmi un prāmja ārējais krāsojums no karstuma bija pakusis. Ugunsgrēka dzēšana notika no ugunsdzēsēju kuģiem.

Pasažieri stāsta, ka uz kuģa valdījis haoss. "Nebija nekādas kārtības," sūdzas pasažiere Aleksija Panagiotopulosa. "Situācija uz kuģa bija haotiska. Vai mēs nosmaksim dūmos? Vai viņi mums iedos glābšanas vestes? Vai mūs sasēdinās glābšanas laivās? Kādu laiku mēs nezinājām, kas notiks, mēs vienkārši lūdzāmies, kaut spētu nokļūt šeit."

"Valdīja haoss," stāsta pasažieris Panagiotis Zeregulass. "Mums bija jāuzvelk glābšanas vestes, visur bija dūmi. Mūs uzveda uz augšējā klāja. Mums nesniedza nekādu informāciju. Lejā dega, un dūmi kāpa augšup."

Foto: Scanpix

"Mēs kabīnē gulējām, kad viņi pieklauvēja pie durvīm un teica, lai ejam uz augšējo klāju. Viņi teica, ka ugunsgrēks tiekot kontrolēts, taču bija daudz dūmu," turpina Zeregulass.

Pašlaik ir tūrisma sezonas kulminācija Grieķijā. Tūristi pārpildītos prāmjos ik dienu ceļo uz Grieķijas salām.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu