Aptauja: Tikai 14% pircēju pirms auto iegādes to pārbauda servisā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Automobilis servisā
Automobilis servisā Foto: AFP/SCANPIX

Vien neliela daļa jeb 14% auto pircēju pirms auto iegādes to pārbauda servisā un veic pārbaudi pēc transportlīdzekļa identifikācijas numura (VIN), liecina bankas "Bigbank" veiktā aptauja.

Savukārt pārbaudi kopā ar pārdevēju uzreiz tirdzniecības vietā veic 48% auto pircēju.

"Aptaujas dati liecina, ka 17% vīriešu un 7% sievietes lietoto automobili izvēlas zemāko tā uzturēšanas izmaksu dēļ, kas nozīmē, ka absolūti lielākai daļai auto pircēju auto izvēles kritērijs ir kas cits – auto cena, nobraukums un gads, ērtums un praktiskums un, protams, būtisku lomu spēlē emocionālā auto patikšana, ko pierāda arī zemāk minētie pētījuma dati par rīdzinieku auto iegādes paradumiem," norādīja bankas mārketinga vadītāja Laura Zvaigzne.

Trešdaļa respondentu jeb 33% norāda, ka pērkot savu pašreizējo lietoto automašīnu, tās uzturēšanai (apkope, remonti, eļļas un filtru nomaiņa, apdrošināšana, neskaitot degvielu) gadā plānoja tērēt no 100 līdz 300 eiro, 23% plānoja tērēt no 301 līdz 500 eiro un tikai 8% no 501 līdz 700 eiro.

"Pētījuma dati mums parādīja, ka 77% cilvēku tērē līdz 500 eiro vairāk, kā bija plānojuši, lietota auto uzturēšanai. Šīs tendences norāda, ka vai nu iegādes brīdī auto tika nepareizi tehniski pārbaudīts, vai arī tirgotājs nav bijis līdz galam atklāts pret pircēju. Jāsaprot, ka šī nozare ir ļoti aktīva, tāpēc potenciālajiem auto pircējiem jābūt ļoti uzmanīgiem, iegādājoties lietotu auto, jo ne vienmēr pirkuma brīdī būs uzticams pārdevējs un labs auto," norādīja "Bigbank Latvija" vadītājs Ģirts Kurmis.

Kopumā aptaujā tika aptaujāti 700 respondenti, vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja notika internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu