Rinkēvičs par vidējo algu, Latvijas mugurkaulu un Āboltiņas jauno amatu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Intervijas laikā Rinkēvičs norādīja, ka nepieciešams vidējo algu Latvijā celt līdz 1500 eiro, tas cita starpā veicinās arī aizbraukušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos Latvijā. Lai šādas izmaiņas panāktu, nepieciešams strādāt, lai palielinātu investīcijas. Šādu vidēju algu varētu sasniegt piecu līdz sešu gadu laikā.

Liela nozīme valsts attīstībā ir arī izglītībai – lai to veidotu darba tirgum atbilstoši izglītību, nepieciešama aktīvāka sadarbība ar uzņēmējiem. Akcentējama ir mūžizglītības nozīme.

Rinkēvičs sarunā ar Dauguli uzmanību veltīja arī situācijai ar bankām. Viņš norādīja, ka “banku uzraudzības sistēmai pašlaik nevar likt atzīmi. Tā ir kompleksa sistēma." Rinkēvičs, norādīja, ka likumi atbilst standartiem, taču problēma vienmēr bijusi ar likumu izpildi. Viņš uzsvēra, ka nepieciešams veikt banku reālu uzraudzību. Pie tik liela nerezidentu apjoma uzraudzība ir ar nepietiekamu kapacitāti.

Tāpat Rinkēvičs pieļāva, ka pēc vēlēšanām varētu būt mēģinājumi stingro kursu banku uzraudzībā vājināt. Vienlaikus tas ir drošības jautājums sadarbībā ar ASV un citām valstīm. “Pie noteiktiem apstākļiem varētu būt mēģinājumi mainīt stingro nostāju banku jautājumos,” viņš piebilda.

Savukārt par izmaiņām partijā viņš sacīja, ka “Jaunā vienotība” vairs nav “rīdzinieku partija”. Pašlaik ir arī reģionālais piedāvājums, partijā cita struktūra, citi cilvēki, cits lēmumu pieņemšanas mehānisms.

Rinkēviča atbildes uz TVNET skatītāju jautājumiem skaties tiešraides videoierakstā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu