Prostitūcijas pakalpojumus izmantojušie Japānas basketbolisti saņēmuši bargus sodus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Āzijas spēlēs prostitūcijas pakalpojumus izmantojušie Japānas basketbola izlases spēlētāji saņēmuši viena gada diskvalifikācijas.

Šomēnes četri Japānas izlases basketbolisti - Juja Nagajoši, Takuja Hašimoto, Tauma Sato un Keita Imamura - tika patriekti no Āzijas spēlēm, jo viņi brīvajā laikā izmantojuši prostitūcijas pakalpojumus.

Pēcāk lielu kaunu par notikušo pauda Japānas delegācijas vadība, nosodot sportistus par šo rīcību.

Tagad savu verdiktu teikusi arī Japānas Basketbola asociācija, kas minētos spēlētājus no starptautiskām sacensībām diskvalificējusi uz vienu gadu. Tiesa, treniņos gan viņi varēšot piedalīties.

Āzijas spēļu laikā basketbolisti tika manīti Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas sarkano lukturu rajonā, turklāt mugurā viņiem bija nacionālās delegācijas formastērpi. Pēcāk sportisti apstiprināja, ka maksājuši par prostitūcijas pakalpojumiem.

Japānā spēlētāju rīcība tiek uzskatīta par lielu apkaunojumu, jo šī valsts 2020.gadā uzņems olimpiskās spēles.

Japānas basketbola izlase Āzijas spēlēs cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, bet turpinājumā to pret mājinieci Indonēziju gaida cīņa par septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu