Valteram Frīdenbergam veikta nopietna operācija – izņemtas palikušās vēža šūnas

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grupas “Tumsa” vokālists, mūziķis, pasākumu vadītājs un TV personība Valters Frīdenbergs (30) aizvadītajā ziemā, pateicoties sabiedrības ziedojumiem, devās uz Vāciju, lai cīnītos ar vēzi metodēm, kas Latvijā nav pieejamas. Šajā pavasarī viņš atgriezās mājās un drīz vien atsāka aktīvu darbību šovbiznesā. Sarunā ar TVNET Frīdenbergs atklāja, kāds pašlaik ir viņa veselības stāvoklis.

Pēdējo reizi tikāmies, kad devies sākt ārstēšanos Šaritē klīnikā. Kā tava dzīve kopš tā laika mainījusies?

Dzīve īstenībā jau nav pa lielam mainījusies. Tagad pēc tādām pauzītēm lēnu garu kāpju atpakaļ uz skatuves, kā saka, piepildu sevi ar to prieku, ko man dod tas, ko visu mūžu esmu darījis. Ķeru pozitīvismu. [..] Gaidu arī jauno “Gudrs, vēl gudrāks” sezonu.

Kāds pašlaik ir tavs veselības stāvoklis? Gaidi analīžu rezultātus?

Nu, analīžu rezultāti būs jāgaida visu mūžu. Tas ir vairāk nekā skaidrs. Tagad lēnu garu. Es nevaru šobrīd teikt, ka jā, viss ir uz 100 procentiem uzveikts, jo vēl ir lietas, kas jāizdara. [..]

Nācās šovasar pāragri noslēgt moto sezonu, jo man bija tepat Latvijā diezgan nopietna, liela operācija, un es sapratu, ka nu laikam šogad vairāk nekāpšu uz motocikla. Jāatkopjas pēc operācijas, jādabū spēki atpakaļ, un tad varēs nākamajā sezonā atkal braukt. [..]

Vai drīkstu prasīt, kas šī bija par operāciju?

Tas bija ieplānots jau pirms braukšanas uz Vāciju, jo, ja pēc terapijas vēl kaut kas būs palicis iekšā, tad tas vienkārši būs ķirurģiski jāizņem. Ķīmijterapijas laikā tika nomērdētas aktīvās vēža šūnas – kaut kas tiek izvadīts dabīgā ceļā, bet kaut kas paliek tomēr iekšā. Lai mazinātu risku, ka vēža šūnas atjaunojas, bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Kā es saku – jāizravē.

Kā zināms, Dzintaru koncertzālē notika koncertu sērijas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atklāšana.

Piemiņas pasākumā piedalījās Lauris Reiniks, Ivo Fomins, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Kārlis Būmeisters, Valters Frīdenbergs, Gatis Mūrnieks, “Refleksija” un Arturs Gruzdiņš, grupa "Z-Scars", Olga Rajecka, Zintis Žvarts, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Andris Ērglis un citi mākslinieki.

Jau ziņots, ka Freimaņa laikabiedri un jaunie talanti maijā laida klajā veltījumu albumā, bet augusta noslēgumā tika izdota grāmata par dziedātāja dzīvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu