Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis" izvirzītas 17 grāmatas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Egona Līva piemiņas balva
Egona Līva piemiņas balva Foto: publicitātes

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis" nominācijā "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā" izvirzīti 17 literārie darbi, tostarp nominācijai "Labākais skolu jaunatnes literārais darbs" saņemti desmit darbi, pavēstīja Liepājas pašvaldības pārstāve Dita Dzene.

Iesniegtos darbus izvērtēs laikraksta "KonTeksts", Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) biedre Sandra Ratniece, LRS Liepājas nodaļas vadītāja un Liepājas Universitātes lektore Linda Zulmane, Liepājas pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" vadītāja vietnieks, pētniece Anda Kuduma un rakstniece Jana Egle.

Savukārt iesniegtos skolēnu darbus vērtēs Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs Normunds Dzintars, latviešu valodas un literatūras skolotājas Baiba Lāma un Valda More, kā arī pasniedzējas Linda Zulmane un Sandra Okuņeva.

Jau vēstīts, ka 15. septembrī Liepājā tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis", kuru piešķir, lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu.

Latvijas izdevniecības un juridiskas personas tika aicinātas pieteikt konkursam prozas grāmatu, kas izdota pērnā gada otrajā pusē vai šogad, savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt stāstus. Abās kategorijās iesniegtajiem darbiem jāietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, kā arī jāatbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem, ar kuriem var iepazīties konkursa nolikumā, skaidroja Dzene.

Iesniegtos darbus abās konkursa kategorijās izvērtēs nozares profesionāļu veidota žūrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu