Liepājā tradicionāli plaši tiek atzīmēta džeza nedēļa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No pirmdienas līdz piektdienai Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola organizē džeza nedēļas aktivitātes. Tās ir gan meistarklases pie starptautiski pazīstamiem mūziķiem, gan grupu nodarbības un lekcijas. Šogad meistarklašu galvenā tēma ir svings, un nedēļas laikā apgūtās jaunās zināšanas ikviens interesents varēs vērot īpašā koncertā, kas norisināsies piektdien, 31. augustā, plkst. 19 koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā "Civita Nova".

Meistarklasi ritma grupai (ģitāristiem, basģitāristiem, sitaminstrumentālistiem un taustiņinstrumentālistiem) šonedēļ pasniedz Izraēlas mūziķis Erans Hars Evens (Eran Har Even), saksofona spēles meistarklasi pasniedz Kanādas mūziķis Jonatans Lindhorsts (Jonathan Lindhorst), savukārt trompetes meistarklasi vada Lietuvas mūziķis Dominiks Višņausks, bet par vokāla meistarklasi ir atbildīga Latvijas pārstāve Evilena Protektore.

Šogad meistarklašu galvenā tēma ir svings, kuru jaunieši apgūst gan meistarklasēs, gan grupu nodarbībās un lekcijās. Džeza nedēļas ietvaros notiek arī LMMDV Melngaiļskolas bigbenda mēģinājumi, kuros tiek sagatavota noslēguma koncerta programma. Tajā piedalīsies arī meistarklašu vadītāji, kas ir ne tikai izcili pedagogi, bet arī lieliski mūziķi.

Noslēguma koncertā ieeja ir bez maksas.

Džeza nedēļas ietvarā – 28. augustā - notiks arī "Jazz Jam" restorānā Hot Potato, kurā koncerta daļā uzstāsies Erans Hars Evens (Eran Har Even), Toms Rudzinskis, Jānis Jaunalksnis un Reinis Ozoliņš, bet improvizācijas daļā viņiem pievienosies arī Evilena Protektore, Jonatans Lindhorsts, Dominiks Višņausks, LMMDV pedagogi un audzēkņi.

Džeza nedēļas īstenošanu atbalsta VKKF, Liepājas Kultūras un Izglītības pārvalde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu