Kad pārgatavojušies tomāti kļūst par munīciju: tomātu kaujas Spānijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Spānijā notika ikgadējās tomātu kaujas. Dalībnieki izlietoja apmēram 145 tonnas tomātu, noklājot viens otru un spāņu pilsētas Bunjolas ielas ar sarkanu masu. 

Tomātu kauju festivāls "La Tomatina" tika atklāts plkst.11.00 pēc vietējā laika. 

Foto: Scanpix

Turpmākās stundas laikā sešas ar tomātiem piekrautas kravas mašīnas izvadāja "munīciju" tomātu kauju dalībniekiem. Dalībnieku pūlis apmētāja cits citu ar tomātiem, noklājot ielas un viens otra apģērbu ar sašķaidītu tomātu putru.

Foto: Scanpix

Nostāsti vēsta, ka tomātu kaujas aizsākās 1945.gadā pēc strīda vietējā tirgus laukumā, kura dalībnieki sāka apmētāt viens otru ar to, kas nu gadījās pa rokai. 

50.gados tomātu kaujas uz laiku tika aizliegtas. Taču tagad pasākums ir ļoti slavens un piesaista tūristus no visas pasaules.

Foto: Scanpix

Savulaik "La Tomatina" pulcēja apmēram 45 000 cilvēku. Taču tagad uz šo pasākumu tiek tirgoti tikai 22 000 biļešu, no kurām 5000 rezervētas vietējiem iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu