Artūrs Strautiņš: Jāpierāda sevi treniņos, lai tiktu divpadsmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Strautiņš
Artūrs Strautiņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Artūrs Strautiņš bijis teju visu jauniešu basketbola izlašu līderis. Izņēmums nebija arī šā gada Eiropas čempionātā U-20 valstsvienības rindās B divīzijā. Nacionālo komandu hierarhijā viņš spēris nākamo soli un nu ir Arņa Vecvagara rīcībā pieaugušo izlases kandidātu vidū. Tuvākajās dienās gaidāma Strautiņa debija. 

19 gadus vecais Strautiņš ir gados jaunākais valstsvienības dalībnieks un kopā ar izlasi pagaidām aizvadījis vien dažus treniņus. Kolēģi viņu vēl kā jaunpienācēju neesot izjokojuši.  

"Pirmo reizi esmu lielajā izlasē. Sajūtas ir ļoti patīkamas, pozitīvas. Jāturpina strādāt, jāuzlabo savs sniegums. Otrdien no rīta vairāk trenējos svaru zālē, tagad vairāk pievērsāmies basketbolam, izgājām cauri kombinācijām. Protams, uz manu vietu komandā ir konkurence, bet pašam sevi jāpierāda treniņos, lai tiktu iekļauts divpadsmitniekā."

Artūrs Strautiņš
Artūrs Strautiņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Debiju Strautiņš pieaugušo valstsvienībā varētu piedzīvot jau piektdien Espo, kur Latvijas komanda spēlēs pret Somijas izlasi. 

"Komandā mani uzņēma ļoti labi. Visi čomi ir draudzīgi, atmosfēra komandā ir ļoti draudzīga. Ar Ojāru Siliņu esam spēlējuši Itālijā, kontaktējāmies arī ar Jāni Blūmu. Viņš arī iepriekš spēlēja Itālijā. Daļu no spēlētājiem es jau zinu," pastāstīja Strautiņš. 

Latvijas valstsvienībai šajā sasaukumā, visticamāk, nevarēs palīdzēt arī Dairis Bertāns un Rolands Šmits. Pirmajam ir neliels savainojums, bet Šmits šogad debitēs spēcīgajā Spānijas vienībā Barselonas "Lassa", kas arī gaidāmajā sezonā spēlēs Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā ULEB Eirolīgā. Jau iepriekš bija zināms, ka nacionālajai komandai būs jāiztiek bez Anžeja Pasečņika, Žaņa Peinera, Dāvja Bertāna, Kristapa Porziņģa, Rodiona Kuruca un Mareka Mejera. 

Nākamo sezonu Strautiņš aizvadīs Itālijas augstākās līgas komandā Triestes "Alma". Sākotnēji viņš sev paredz rezervista lomu. Galvenais treneris Marko de Benedeto no latvieša gaida pienesumu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ar komandu viņš trenējies kopš 20. augusta. 

"Man jāturpina strādāt un jāuzlabo sevi visos aspektos. Pie savām stiprajām pusēm varu pieskaitīt, ka varu gūt punktus, doties caurgājienos, vākt atlēkušās bumbas. Tās ir lietas, ar kurām varu dot pienesumu," teica Strautiņš.  

Pēc TVNET aprēķiniem, lai Latvija kvalificētos Pasaules kausa izcīņai, sešās spēlēs var pietikt ar trim uzvarām. Pret Spāniju, Melnkalni un Eiropas čempioni Slovēniju tiks aizvadīts divu apļu turnīrs. 

 

"Mums nav jādomā par situāciju turnīra tabulā un nekas nav jārēķina. Jācenšas uzvarēt visas sešas spēles, katrā mačā jāiet laukumā ar mentalitāti uzvarēt," norādīja Strautiņš. 

Sagatavošanās posma pārbaudes spēles:

  • 31. augustā plkst.19 Espo ar Somiju (tiešraide TV6),
  • 7. septembrī plkst.19 "Arēnā Rīga" ar Somiju (biļetes iespējams iegādāties šeit),
  • 9. septembrī plkst.19:30 Viļņā ar Lietuvu

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otro kārtu Latvija sāks 14. septembrī "Arēnā Rīga" pret Slovēniju, kuras sastāvā nebūs tās līderi Luka Dončičs un Gorans Dragičs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu