Sevastova sasniedz "US Open" trešo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja talantīgo mājinieci Klēru Liu.

Sevastova pasaules rangā atrodas 18.vietā, bet ASV atklātajā čempionātā viņa izlikta ar 19.numuru. Tikmēr Liu pasaules rangā atrodas 158.vietā, bet šajā turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu, kura ir planētas 45.rakete. Makarova otrajā kārtā negaidīti ar 7-6 (12:10), 6-3 pārspēja sacensību devīto numuru Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Pirmajos piecos geimos tenisistes apmainījās breikiem. Visgarākais izvērtās piektais geims, kurā Sevastova panāca 40:0; lai gan turpinājumā pretiniece atspēlēja četras breikbumbas, tomēr Latvijas tenisiste atņēma viņai servi. Nākamos trīs geimus uzvarēja servētājas, bet devītajā Sevastova vēlreiz lauza pretinieces servi un setā guva virsroku ar 6-3.

Otro setu Sevastova sāka ar diviem pārliecinošiem breikiem, panākdama 4-0. Turpinājumā viņa zaudēja servi, bet ar breiku nākamajā geimā revanšējās amerikānietei un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā. Savu servi viņa realizēja "tīri" un setā guva virsroku ar 6-1, triumfēdama arī mačā.

Līdz šim Sevastova pret šo ASV tenisisti, kura ir par desmit gadiem jaunāka, nebija spēlējusi.

Sevastova ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja horvātieti Donnu Vekiču, kura WTA rangā ieņem 41.pozīciju.

Tikmēr vien 18 gadus vecā Liu pirmdien turnīru sāka, sīvā mačā ar 7-6 (7:4), 1-6, 6-4 uzvarot planētas 77.raketi Polonu Hercogu no Slovēnijas.

Savas līdzšinējās profesionāles karjeras laikā Liu ar lieliem panākumiem nav izcēlusies. Viņa uzvarējusi trīs zemākas raudzes Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, no kuriem pēdējais tika iegūts pērn. Savukārt viņas rekords pasaules rangā ir 153.vieta, kas tika sasniegta pirms nedaudz vairāk kā mēneša.

Pasaules tūrē Liu pamatsacensībās guvusi sešas uzvaras un cietusi 11 zaudējumus.

Līdz šim Liu sevi teicami apliecinājusi junioru līmenī, jo pērn viņa kļuva par šī vecuma Vimbldonas čempionāta uzvarētāju, tādējādi kļūstot arī par pirmo ASV tenisisti kopš 1992.gada, kura ko tādu iespējusi. Tas viņai junioru rangā ļāva sasniegt arī pašu virsotni. Zīmīgi, ka togad viņa sasniedza finālu arī Francijas atklātā čempionāta junioru sacensībās.

Savukārt Sevastova šosezon tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā viņa bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja titulu.

Šosezon Sevastova izcīnījusi 32 uzvaras un cietusi 15 zaudējumus.

Sevastovai pēdējos divos gados ASV atklātajā čempionātā klājies diezgan sekmīgi, jo viņa spējusi aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

Otro kārtu ASV atklātajā čempionātā sasniegusi arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura otrdien ar 6-4, 4-6, 7-5 uzveica pasaules ranga 89.vietas īpašnieci Andreu Petkoviču no Vācijas. Ar desmito numuru izliktā Ostapenko nākamajā mačā spēkosies pret Teilori Taunsendu no ASV, kura ir pasaules 73.rakete.

Pagājušajā nedēļā Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu