Itālija rosinās ES rotēt ostas, kurām jāuzņem migranti (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Migranti uz Itālijas krasta apsardzes kuģa. Ilustratīvs foto
Migranti uz Itālijas krasta apsardzes kuģa. Ilustratīvs foto Foto: AP/LETA

Itālija ceturtdien aicinās Eiropas Savienību (ES) ieviest rotācijas kārtību attiecībā uz ostām, kurām ir jāuzņem kuģi ar Vidusjūras migrantiem, un šā saraksta augšgalā ir Francija un Spānija, pavēstīja avots Aizsardzības ministrijā.

"Priekšlikuma mērķis ir ostu rotācija, kur notiek izkāpšana krastā. Mūsu mērķis ir garantēt, ka Itālija nav vienīgā, kas ir atbildīga par šo problēmu, bet arī citas valstis," avots sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Itālijas aizsardzības ministre Elizabeta Trenta trešdien dosies uz Vīni un nākamajā dienā neformālās tikšanās gaitā ar šo plānu iepazīstinās ES kolēģus.

Priekšlikumā pausts aicinājums mainīt ES militāro operāciju "Sophia". Tās ietvaros Vidusjūrā kuģos uzņemtie migranti tiek nogādāti Itālijas ostās.

Itālijas priekšlikumos paredzēts, ka Vidusjūras ostu vidū, kurās tiek nogādāti migranti, tiks ievērots rotācijas princips.

Īpašs uzsvars likts uz Franciju un Spāniju, bet paredzēts, ka daļa atbildības būs jāuzņemas arī Grieķijai un Maltai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu