Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju pārņems Vācija un Beļģija

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas iznīcinātājs "Eurofighter"
Vācijas iznīcinātājs "Eurofighter" Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju šonedēļ no Francijas, Spānijas un Portugāles pārņems Vācija un Beļģija.

Oficiālā ceremonijā Igaunijas Gaisa spēku Emari bāzē ceturtdien četrus Francijas iznīcinātājus "Mirage 2000-5" nomainīs tikpat daudzi Vācijas iznīcinātāji "Eurofighter", paziņojuši Igaunijas Aizsardzības spēki.

Savukārt Lietuvas Gaisa spēku bāzē pie Šauļiem piektdien spāņu un portugāļu lidotājus nomainīs beļģi ar četriem iznīcinātājiem " F-16", norādījusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Portugāles lidotāji kopš maija patrulēja Baltijas valstu gaisa telpā ar četriem iznīcinātājiem "F-16", bet Spānija misiju pastiprināja ar sešiem iznīcinātājiem "Eurofighter".

Parasti gaisa spēku bāzēs Lietuvā un Igaunijā stacionēti kopumā astoņi NATO iznīcinātāji, bet šovasar Šauļos un Emari bija dislocētas četrpadsmit alianses kaujas lidmašīnas. Spānijas iznīcinātāji bija sabiedroto papildu piedāvājums, lai nodrošinātu lielāku NATO spēku elastību Baltijas reģiona gaisa telpas aizsardzībā un lielākas treniņlidojumu iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu