2006.gada sagaidīšana Latvijas lielākajās pilsētās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas lielākajās pilsētās Jauno gadu sagaidīs centrālajos laukumos ar pilsētu mēru uzrunām, dziesmām un krāšņu uguņošanu.

Rīgā Jaungada sagaidīšana notiks Doma laukumā, Vecrīgā, kopā ar grupu "Labvēlīgais tips " un Ufo, informēja Rīgas domes Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Brūvere. Jau stundu pirms gadu mijas pasākuma apmeklētāji varēs vienoties dziesmās un dejās ar māksliniekiem.

Savukārt pie Brīvības pieminekļa būs uzstādīti lieli ekrāni, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi varētu sekot līdzi Latvijas Televīzijas raidījumam "Paulovīzija".

Jaungada sagaidīšanas laikā Doma laukumā darbosies arī svētku tirdziņš, kur nosalušie svinību dalībnieki varēs baudīt karstvīnu un paēst. Svētku programma Vecrīgā turpināsies līdz diviem naktī.

Svētku salūtu paredzēts izšaut no Bastejkalna.

Jelgavā Jauno gadu ieplānots sagaidīt hercoga Jēkaba laukumā, kur pilsētnieki jau varēs pulcēties pusstundu pirms pusnakts. Sagaidāms, ka 2006.gadu apsveikt ieradīsies arī Salatēvs. Tāpat kā citus gadus, pilsētas laukumā būs uzstādīti lieli ekrāni, un jelgavnieki varēs vērot valsts amatpersonu svētku uzrunas. Taču pilsētas mēra Andra Rāviņa uzruna šogad nav paredzēta, informēja domes preses sekretārs Jānis Kovaļevskis. Bet īsi pēc pusnakts no pļavas iepretim Jelgavas pilij sāksies uguņošana. Kovaļevskis pastāstīja, ka jau pirms oficiālās Jaunā gada sagaidīšanas Jēkaba laukumā ikviens varēs ievingrināt deju soli tradicionālajā ballē kultūras namā.

Liepājnieki 2006.gadu aicināti sagaidīt kopā pilsētas slavenākajā Rožu laukumā. Uz diviem ekrāniem varēs vērot pilsētas 380 jubilejas koncerta spilgtākos mirkļus. Īsi pirms pusnakts liepājniekus uzrunās pilsētas mērs Uldis Sesks, pēc tam sekos Valsts prezidentes un Ministru prezidenta oficiālo uzrunu vērošana, bet pēc pusnakts pilsētas debesīs atmirdzēs ugunspuķes.

Ventspilī galvenais jaungada pasākums norisināsies Lielajā laukumā. Pirms pusnakts uzstāsies rokmūziķis Fēlikss Ķiģelis. Arī Ventspilī svinīgā pasākuma dalībnieki radiotranslācijā klausīsies prezidentes uzrunu, bet pēc tam pilsētniekus sveiks mērs Aivars Lembergs. Ventspilī jaunais gads parasti iestājas pusstundu vēlāk nekā citur Latvijā, tāpēc uguņošana paredzēta pusstundu pēc pusnakts, kad Ventspilī būs tieši pusnakts.

Valmieras iedzīvotāji Jauno gadu varēs sagaidīt pilsētas Rātslaukumā. Apsveikumu ar 2006.gada iesākšanos īsi pirms pusnakts teiks pilsētas mērs Inesis Boķis, bet pēc uguņošanas ikviens varēs doties uz balli Valmieras Kultūras centrā. Savukārt aktīvās atpūtas cienītāji pēc svētku salūta varēs doties uz slidotavu, kur notiks laimes liešana, sasildīties varēšot ar karstvīnu un dejām uz ledus.

Daugavpilī dome pilsētas iedzīvotājiem gadumijā gatavo svētku salūtu. Krāsainas ugunspuķes pilsētas debesīs parādīsies stundu pēc pusnakts. Citus pasākumus dome nav paredzējusi organizēt.

Savukārt Rēzeknē atšķirībā no Daugavpils paredzēts kopīgs Jaungada sagaidīšanas pasākums pilsētniekiem Festivāla parkā ar devīzi "Nāc vēlēt 2006.gadam laimi". Rēzeknes pašvaldības pārstāve Skaidrīte Baltace pastāstīja, ka svētku pasākumā paredzamas dažādas izklaides pilsētas iedzīvotājiem, tostarp sakoptāko un izdekorētāko namu apbalvošana. Īsi pirms pusnakts paredzēta arī pilsētas mēra Jāņa Tutina uzruna svētku dalībniekiem, un tad dome iedzīvotājiem dāvinās krāšņu salūtu. Baltace pastāstīja, ka iepriekšējos gados Jaunā gada sagaidīšana notikusi pie pieminekļa "Vienoti Latvijai", taču tur esot bijis par maz vietas, tāpēc dome nolēmusi, ka pasākums jāpārceļ uz Festivāla parku.

Cēsīs Ugunīgā suņa gadu tradicionāli sagaidīs Vienības laukumā. Pilsētas viesi un iedzīvotāji laukumā varēs pulcēties jau stundu pirms pusnakts, bet tieši gadu mijā svētku uzrunu teiks pilsētas mērs Gints Šķenders. Pēc domes priekšsēdētāja uzrunas sekos salūts, ko pilsētniekiem jau vairākus gadus uzsauc keramisko būvmateriālu uzņēmums "Lode".

Bet aktīvās atpūtas cienītājiem jauno gadu būs iespējams sagaidīt baudot ziemas priekus Žagarkalnā, kur notiks dažādas netradicionālas sacensības ziemas sporta veidos un pusnaktī kalnu izgaismos salūts.

Savukārt Jūrmalas dome šogad nav iecerējusi nekādu publisku pasākumu rīkošanu par godu 2006.gada atnākšanai, informēja Jūrmala domē. Saviesīga jaunā gada sagaidīšana notiks vienīgi pilsētas viesnīcās un izklaides vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu