Notiks jauno džeza izpildītāju konkurss "Sony Jazz Stage"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamgad Rīgā jau trešo reizi notiks jauno džeza izpildītāju konkurss "Sony Jazz Stage", kurā šoreiz sacentīsies jaunie vokālisti un basisti.

Jaunie mūziķi dalībai konkursā var pieteikties līdz 2006. gada 15. janvārim.

Konkursa rīkotāji norāda, ka dalība šajā pasākumā ir iespēja iegūt pieredzi un apliecināt sevi džeza mūzikā. Fināla dalībnieki varēs gūt tālākas izaugsmes iespējas un atpazīstamību gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī, iegūt naudas balvu un kopumā pavasarīgā noskaņojumā labi pavadīt laiku marta pirmajā nedēļā.

Konkursa nolikums paredz, ka pirmajā kārtā pretendenti iesūta trīs skaņdarbus, bet konkursa finālā konkursanti izpilda divus skaņdarbus. Konkursantiem konkursa programmā pēc savas izvēles ir jāiekļauj viena tautasdziesmas apdare vai oriģinālskaņdarbs.

Konkursa žūrija, balstoties uz iesūtītajiem demo materiāliem, izvēlēsies augstākais sešus vokālistus un sešus basistus dalībai konkursa finālā. Žūrijas lēmums tiks paziņots katram konkursa pretendentam personīgi līdz 2006. gada 5. februārim. Katrs dalībnieks, kas pēc atlases tiks uzaicināts uz finālu Rīgā, konkursā izpildīs 10 minūšu garu programmu, kurā iekļautas divas kompozīcijas. Žūrija paziņos laureātus konkursa noslēguma koncertā 2006. gada 4. martā.

Uzvarētāji saņems naudas balvas un uzaicinājumu piedalīties Baltijas valstu džeza festivālos un festivāla "Rīgas Ritmi" meistarklasēs.

2004. gada festivālā uzvarēja Intars Busulis, bet šogad – Vita Rusatīte no Lietuvas un Latvijas jaunais ģitārists Māris Plūme.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu