Kinozvaigznes mirdz uz Venēcijas filmu festivāla sarkanā paklāja

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Votsa (Naomi Watts) Venēcijā
Naomi Votsa (Naomi Watts) Venēcijā Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien ar režisora Deimiena Šazela jaunāko darbu "First Man" atklāts Venēcijas kinofestivāls. Šī filma ir stāsts par leģendāro astronautu Nīlu Ārmstrongu, kas 1969. gadā kļuva par pirmo cilvēku, kurš izkāpis uz Mēness.

Pēc Holivudas mūzikla "La La Land", kas 2017. gadā ieguva sešus "Oskarus", filmā "First Man" Šazels atkal strādā kopā ar Raienu Goslingu. Viņš filmā atveido Ārmstronga lomu.

Filmas pamatā ir Džeimsa R. Hansena sarakstītā Ārmstronga biogrāfija, bet scenārija autors ir Džošs Singers, kurš 2015. gadā saņēmis "Oskaru" par filmu "Spotlight".

Šazels atzinis, ka jūtas pagodināts, atgriežoties prestižajā festivālā, kur "La La Land" tika izrādīta pirms diviem gadiem.

Filmas reklāmas rullītis.

Filmu vidū, kas piedzīvos pirmizrādi 11 dienu ilgā kinofestivāla laikā, ir režisoru Džoela un Ītana Koenu vesterns "The Ballad of Buster Scruggs."

Par festivāla galveno balvu "Zelta lauvu" cīnīsies arī Alfonso Kuarona ģimenes sāga "Roma" un Lukas Gvadanjīno 70. gadu itāļu šausmu filmas "Suspiria" rimeiks.

Festivāla žūrijas priekšsēdētājs ir režisors Giljermo del Toro, un šā gada balvu ieguvēji tiks paziņoti festivāla noslēguma vakarā 8. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu