Māsas Viljamsas aizvadīs karjeras 30. savstarpējo maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Venusa Viljamsa un Serēna Viljamsa
Venusa Viljamsa un Serēna Viljamsa Foto: EPA/LETA

Slavenās ASV tenisistes Serēna un Venusa Viljamsas ASV atklātā čempionāta vienspēļu ("US Open") turnīra trešās kārtas ietvaros aizvadīs abu spēlētāju karjeras 30. savstarpējo dueli.

Tas noskaidrojies pēc tam, kad S.Viljamsa, kura rangā ir 26. un turnīrā izlikta ar 17.numuru, otrās kārtas spēlē ceturtdien ar 6-2, 6-2 apspēlēja vācieti Karīnu Vitheftu, kura reitingā ieņem 101.pozīciju.

Savukārt viņas māsa V.Viljamsa, kura rangā ir 16.pozīcijā, iepriekš otrajā kārtā ar rezultātu 6-4, 7-5 guva virsroku pār planētas 40.raketi Kamilu Džordži no Itālijas. Tādējādi abas sportistes aizvadīs zīmīgu savstarpējo maču trešajā kārtā.

Tā būs māsu Viljamsu 30.savstarpējā spēle oficiālos turnīros. 29 līdzšinējās spēlēs S.Viljamsa uzvarējusi 17 reizes.

S.Viljamsa ir seškārtēja ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, bet viņas māsai šajā turnīrā izdevies triumfēt divas reizes.

Ceturtdien uzvaru otrās kārtas spēlē guva arī austrāliete Ešlija Bārtija, kura WTA rangā ir 17.vietā. Viņa ar 7-5, 6-3 uzveica ) Lūsiju Safarovu no Čehijas, kura rangā ir 69.pozīcijā.

Tikmēr sacensības negaidīti noslēdza rangā 12.vietā esošā spāniete Garvinje Mugurusa. Viņa ar 6-3, 4-6, 4-6 atzina čehietes Karolīnas Muhovas, kura rangā ieņem 202.vietu, pārākumu.

Savukārt vīriešu turnīrā trešo kārtu sasniedza titulētais spānis un pasaules ranga līderis Rafaels Nadals, kurš ar 6-3, 6-4, 6-2 uzvarēja 88.vietā esošo kanādieti Vaseku Pospisilu, bet piektajā vietā esošais Kevins Andersons no Dienvidāfrikas ar 6-3, 6-4 6-4 pārspēja Žeremī Šardī no Francijas, kurš ATP rangā ir 46.pozīcijā.

Otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja planētas 18.numurs no ASV Džeks Soks, kurš ar 6-4, 3-6, 2-6, 6-7 (3:7) atzina gruzīna Nikoloza Basilašvili, kurš ieņem 37.vietu, pārākumu.

Šī turnīra trešo kārtu sasniegusi Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, bet valsts vadošā tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien aizvadīs otrās kārtas dueli.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šā turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

Ostapeno ar Sevastovu ASV atklātajā čempionātā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur pirmās kārtas spēles paredzētas ceturtdien.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu