Džareds Leto. Viņš, sievietes un suns (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktieris Džareds Leto, kurš pašreiz redzams kinoekrānos kopā ar Nikolasu Keidžu filmā "Kara kungs", 26. decembrī svinēs savu 31. gadadienu.

Ekrāneņģeļa dzimšana

Zilacainais aktieris, īstajā vārdā Džareds Džozefs Leto, dzimis Luiziānas štatā ASV 1971. gada 26. decembrī. Bērnībā Leto galvā pat ne reizi nebija aizķērusies doma, ka vienu dienu varētu uzsākt grandiozu aktiera karjeru. Džareds daudz vairāk vēlējās kļūt par gleznotāju. Ne velti aktieris mācījies Filadelfijas Mākslas akadēmijā.

Taču 1992. gadā, pārceļoties uz dzīvi zudušo eņģeļu pilsētā Losandželosā, viņš meta mieru saviem mākslinieciskajiem sapņiem un lika pamatus savam zudušā eņģeļa tēlam ekrānā. Nepagāja ne divi gadi pasaules metropolē, kā Leto ieguva savu pirmo darbu televīzijā – uz sešiem mēnešiem viņš kļuva par aktrises Klēras Deinsas iekāres objektu ASV televīzijas seriālā "Mana tā sauktā dzīve" (1994). Te viņš ātri un pamatīgi apguva aktiera profesiju – kameras un visu TV skatītāju acu priekšā.

Šis nedaudz skarbais, bet saldi izskatīgais jaunais vīrietis ar zilajām acīm 25 gadu vecumā ātri kļuva par visvairāk pieprasītāko aktieri uzreiz pēc jaunajiem aktiertalantiem Holivudas filmu tirgū. Uz kinoekrāna viņš beidzot pārliecināti uzkāpa olimpiskā čempiona maratonskrējēja Stīva Prefortaina lomā barbariskajā drāmā "Perfortains" (1997).

Par suņiem un sievietēm

Džareds Leto salauzis ne vienas vien sievietes sirdi. Ne velti viņš skaistajā jaunībā divus gadus pēc kārtas – 1996. un 1997. gadā – atzīts par vienu no 50 visskaistākajiem cilvēkiem pasaulē.

Sākotnēji gan Džareds jokodamies pretendēja uz brīva, neprecēta vīrieša statusu, kurš, kā pats apgalvoja, satiekas tikai ar savu suni. Starp citu, viņa suni sauc Jūdass. Bet vēlāk gan 1,75 metrus garais zilacainais jaunais aktieris atzina, ka ir neprātīgi iemīlējies... jaunajā kara drāmā "Šaurā sārtā līnija" (1998), kurā viņam bija tas gods tēlot kopā ar Džordžu Klūniju, Džonu Travoltu un citām slavenām Holivudas sejām. „Turklāt man toreiz bija tas gods tikt nogalinātam pirmajam,” atceroties filmas tapšanu, smej Leto. Džareds mīl popkornu, dārzeņus, karstu šokolādi un sievietes. Savulaik viņš savaldzinājis pat tādas Holivudas smalkākās lēdijas kā Kameronu Diazu un Skārletu Johansoni.

Ar Diazu viņš bijis kopā divus gadus – no 2000. gada līdz 2002. gadam. Brīvajā laikā no kino un sievietēm aktieris kopā ar brāli un diviem draugiem spēlē pašu dibinātā mūzikas grupā ar nosaukumu 30 sekundes līdz Marsam. Aktierim ir arī citi hobiji – snovbords, skeitbords, kalni, lasīšana, zīmēšana, viņa suns Jūdass un dziesmu sacerēšana.

Dzīve virves galā

Zīmīgi, ka vairākās filmās, kur Leto tēlojis, viņa varonis tiek pamatīgi sakropļots. Filmā "Cīņas klubs" viņa varoņa seja tiek sašķaidīta līdz nepazīšanai, savukārt filmā "Bunkurs" Leto atveidotais varonis smagi apdedzinās. Ekrāndarbā "Amerikāņu psiho" viņa varonis tiek brutāli noslepkavots ar cirvi, taču filmā "Rekviēms sapnī" Leto atveidotajam narkomānam rokā iekļūst infekcija, kā rezultātā ekstremitāte tiek amputēta.

Turklāt 2000. gadā, gatavojoties savai narkomāna lomai šajā filmā, kurā Leto bija jātēlo bezcerīgs, no heroīna atkarīgs narkomāns, aktieris uz diviem mēnešiem pat pārstāja nodarboties ar seksu un uzsāka bīstamu diētu, kuras rezultātā zaudēja 15 kilogramus ķermeņa svara. Toreiz viņš pamatīgi badojās un pat pašai Kameronai Diazai atteica jebkādus gultas priekus. Vēlāk gan aktieris atzinis, ka tas bijis ļoti nežēlīgs pasākums arī pret sevi pašu, un šī loma bijusi sadomazohistiska – visgrūtākais, ko viņš jebkad savā dzīvē esot darījis.

Citā filmā, uzņemot kādu sirdi plosošu ainu, Leto vajadzēja karāties virvē klintīs 28 metru augstumā virs zemes. Aktieris atzinis, ka tas esot bijis sasodīti jautri, it īpaši ar sajūsmu viņš atceras salto atmuguriski. Toreiz nekas cits neesot atlicis, kā uzticēties kaskadieru puišiem un izbaudīt ekstrēmas sajūtas. Un – izdevies. Šo notikumu filmēšanas laukumā Leto atceras kā vienu no kolosālākajiem piedzīvojumu savā dzīvē.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu