Tramps: Nav nekāda iemesla atsākt militārās mācības ar Dienvidkoreju

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka nav nekāda iemesla atsākt militāros manevrus ar Dienvidkoreju. Iepriekšējā dienā ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss deva mājienu, ka ASV varētu atsākt militārās mācības, kuras prezidents apturēja, kad iesaistījās sarunās ar Ziemeļkoreju.

Pagājušajā nedēļā Tramps atcēla plānoto valsts sekretāra Maika Pompeo vizīti Ziemeļkorejā, jo nav pietiekama progresa attiecībā uz Ziemeļkorejas denuklearizāciju.

"Prezidents uzskata, ka viņa attiecības ar Kimu Čenunu ir ļoti labas un siltas un šobrīd nav nekāda iemesla tērēt daudz naudas kopīgiem ASV un Dienvidkorejas manevriem," tviterī paziņoja Tramps. "Turklāt prezidents var jebkurā brīdī atkal sākt kopīgas mācības ar Dienvidkoreju un Japānu, ja viņš tā izvēlēsies. Ja viņš nolems, tās būs krietni lielākas nekā jebkad agrāk."

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Pēc tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Tramps negaidīti paziņoja, ka ASV apturēs "kara spēles" ar savu sabiedroto Dienvidkoreju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu