Policija ir gatava pasaules čempionātam (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts policijas un citu dienestu līdzšinējā pieredze apliecina, ka 2006. gada Pasaules hokeja čempionātā tiks nodrošināta sabiedriskā kārtība un drošība pilsētas viesiem un čempionāta apmeklētājiem. To šodien pēc tikšanās apgalvoja gan čempionāta rīkotāji, gan drošības struktūru pārstāvji.

Šodien tika plānota drošības iestāžu un čempionāta pārstāvju tikšanās, lai apspriestu līdz šim izveidojušos sadarbību, izstrādājot drošības koncepciju pasaules čempionātam, kā arī turpmāko sadarbību un kārtību, kādā tiks nodrošināta čempionāta dalībnieku un apmeklētāju drošība Rīgā.

Pēc tikšanās čempionāta izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis žurnālistiem atzina, ka Latvijas iekšlietu darbinieki ir profesionāļi. To pierādot ne viens vien jau noticis pasākums Rīgā. Viņš norādīja, ka čempionāta rīkotājus interesē ne tikai jautājumi, kas saistīti ar sabiedrisko kārtību un drošību sporta pasākuma laikā, bet arī uzdevumi, lai izvairītos no viltotām čempionāta ieejas biļetēm.

Ulmanis atklāja, ka, ieviešot drošības pasākumus, tiks ņemta vērā arī iepriekšējo rīkotāju pieredze. Jau tagad esot skaidrs, ka drošības pasākumi būs stingrāki nekā iepriekšējos čempionātos.

Viņš sacīja, ka ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem saskaņoti dažādi rīcības plāni, bet pašlaik sabiedrībai vēl esot pāragri tos atklāt.

Čempionāta izpilddirekcijas ģenerāldirektors žurnālistiem apliecināja, ka februārī sabiedrību varētu plašāk iepazīstināt ar drošības apstākļiem, kādi būs Rīgā čempionāta norises laikā.

Savukārt iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars piebilda, ka Valsts policijas un citu dienestu pieredze ir pietiekama, lai čempionāta laikā nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību.

Kā ziņots, 2006. gada maijā Rīgā norisināsies pasaules čempionāts hokejā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu