Goran Gora piedalīsies "South By Southwest" konferencē Teksasā (14)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Latvijas dziesminieks Goran Gora ieguvis tiesības nākamā gada martā piedalīties prestižajā mūzikas industrijas saietā "South By Southwest" Ostinā, Teksasā.

Goran Gora menedžeris Kristaps Holšteins ceturtdien žurnālistiem apliecināja, ka mūziķa dziesmas izturējušas atlases kārtu un Goran Gora nākamā gada martā dosies uz ASV, lai uzstātos konferences pasākumos. Gadu gaitā tieši šajā pasākumā karjeru sākuši daudzi pasaulslaveni mūziķi.

"South By Southwest" ir privāta kompānija, kas kopš 1987. gada regulāri rīko starptautiski atzītu mūzikas un mediju konferenci un festivālu, kurā satiekas globālās mūzikas industrijas pārstāvji un jaunie talanti no visas pasaules, lai rastu kontaktus iespējamai sadarbībai. Konferences laikā mūziķiem tiek dota iespēja uzstāties vairāk nekā 50 koncertos, kas notiek vairāk nekā 50 Ostinas koncertzālēs un klubos.

2005. gada konferencē piedalījās vairāk nekā 1200 mūziķi un grupas. To vidū bija arī "The Bravery", "Kaiser Chiefs", "Bloc Party", "Kasabian" un daudzi citi. Tieši šajā konferencē sākās patlaban pasaulē ļoti populārā mūziķa Džeimsa Blānta karjera.

Iepriekšējos gados konferencē piedalījušies "Blur", "The Darkness", "Franz Ferdinand", "Fugees", Nora Džonsa, "The Killers", "Queens Of The Stone Age", "The Strokes", "Supergrass", "The White Stripes" un daudzi citi.

Latvija konferencē piedalīsies otro reizi, jo pirms 13 gadiem tajā iekļuva grupa "Jauns mēness". Par citu latviešu mūziķu centieniem gadu gaitā iegūt tiesības piedalīties šajā pasākumā informācijas nav.

Goran Gora ieguva tiesības piedalīties konferencē atlases kārtā. Tās laikā pasākuma rīkotājiem bija jānosūta savs muzikālais materiāls un biogrāfija. Tālāk to vērtēja divas neatkarīgas žūrijas.

Pats Goran Gora žurnālistiem atzina, ka šis ir pagaidām lielākais notikums viņa karjerā, kura sākusies tikai nesen, un ir ļoti atbildīgs solis. "Mēs jau šobrīd sākam domāt par šovu, jo atvilināt uz koncertu īstās "haizivis" var nebūt viegli. Tomēr pastāv iespēja, ka ierodas lielais amerikāņu onkulis un saka – "Klau, tu man baigi patīc!"," konferences nozīmīgumu akcentēja jaunais mūziķis, piebilstot, ka dosies uz ASV ar domu, ka pārstāv ne tikai sevi, bet arī Latviju.

Mūziķis Ainars Mielavs, kurš šajā konferencē grupas "Jauns mēness" sastāvā piedalījās pirms 13 gadiem, sarunā ar aģentūru BNS atklāja, ka piedalīšanās šajā pasākumā viņam palikusi atmiņā kā jauks ceļojums un skaists pavasara laiks. "Tas ir diezgan lokāls amerikāņu pasākums, kurā ir vērts piedalīties jaunajām amerikāņu grupām, lai gūtu kontaktus ar producentiem. Es to atceros kā skaistu vietu un interesanti pavadītu laiku, bet es brīdinu, ka uzstāšanās apstākļi tur var būt sliktāki nekā Latvijā," atmiņās dalījās Mielavs.

Viņš atklāja, ka grupu "Jauns mēness" dalībai šajā pasākumā 1992. gadā pieteica viņu amerikāņu draugi. "Tas ir tā vērts, bet vairāk kā piedzīvojums. Man par to laiku palikušas labas atmiņas, bet pati uzstāšanās bija viena no nenozīmīgākajām visā mūsu karjerā," teica Mielavs.

Savukārt mūzikas ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs, kurš jau daudzus gadus strādā ar starptautisko sakaru veicināšanu mūzikā, atzina, ka jaunā dziesminieka centieni ir apsveicami, bet brīnumi notiekot reti.

Račs vasarā vairākus mēnešus pavadīja ASV, pētot turienes mūzikas tirgu un Latvijas mūziķu iespējas tā apstākļos, tāpēc uzskata, ka lielākas iespējas ir gūt producentu atsaucību būtu Eiropā. "Šajā pasākumā var iekļūt, tas nav grūtākais, ja vien ir vēlme apmaksāt ceļojumu. Tas ir labs notikums un viņa centieni ir apsveicami, bet manuprāt reālākas iespējas būtu sākt ar mūzikas forumiem Eiropā – "Midem" Kannās vai "Popcom" Vācijā. Mana iegūtā pieredze rāda, ka startēt ASV bez panākumiem Eiropā vai vismaz Vācijā varētu būt grūti," teica Račs.

Iecerēts, ka dalība "South By Southwest" nebūs vienīgais Goran Gora notikums nākamgad, jo tiek organizēti viņa koncerti gan ASV, gan Eiropā, taču plašāku informāciju par tiem mūziķis vēl nesniedz.

Šobrīd Goran Gora gatavojas solokoncertam, kas 18. decembrī notiks kino "Rīga" Lielajā zālē. Tas būs pēdējais mūziķa koncerts Latvijā līdz nākamā gada pavasarim.

Plašākai sabiedrībai jaunā dziesminieka debija notika šovasar Stokholmas "Baltic Sea" festivālā. Oktobrī mūziķis devās nelielā koncertturnejā, kuras laikā piedalījās "Nouvelle Vague" koncertā Sapņu fabrikā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu