Ciemos pie mammas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Adventes laiks un Ziemassvētku tuvošanās – pat nopietnu vīru sejās parādās smaids, kurā ir kaut kas no bērnības bezrūpības.

Tiekoties ar pašiem tuvākajiem, cilvēka vecumam un ieņemamajam amatam vairs nav nekādas nozīmes. Gaisā virmo mīlestība un sirsnīgs atkalredzēšanās prieks. Mēs kopā ar sešiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem Adventes laikā devās apciemot viņu mammas.

Hiphopa pārstāvis Gacho un viņa mamma Jana

"Esmu ciemiņš, kurš ciemojas visu laiku – mēs dzīvojam kopā. Rīgā. Tiekamies gan parasti tikai vēlu vakaros. Adventes laikā mūsu mājās ir laba noskaņa – skaists vainags un katru svētdienu tiek dedzināta svece. Arī Ziemassvētkus vienmēr svinam kopā. Šajā laikā svarīga ir mīlestības izjūta, kas valda mūsu ģimenē, – nav obligāti jācep piparkūkas un jādzer karstvīns, lai valdītu svētku noskaņa. Māsai vēl ir tikai desmit gadi, tāpēc mājās katros Ziemassvētkos joprojām ir eglīte. Skaisti!"

Gacho dāvana mammai – "Miers, tā viņai reizēm pietrūkst. Tikai jāizdomā, kā to svētkos skaisti pasniegt."

Uzņēmējs Māris Gailis un viņa mamma Elza ar suni Roni

"Ar mammu tiekamies reizi vai divas mēnesī. Viņa dzīvo Jaunciemā. Adventes laiks vecāku mājās rit ar vainagu un svecēm. Svētku vakaru pavadu ar savu ģimeni un Pirmajos Ziemassvētkos noteikti braucu pie vecākiem uz Jaunciemu. Tur esmu audzis – mājās vienmēr bijusi eglīte un Ziemassvētki. Kad man bija kādi četri gadi, mamma reiz pati bija pārģērbusies par vecīti, un es viņu tiešām nepazinu."

Māra Gaiļa dāvana mammai – "Labākā dāvana ir apciemojums! Taču katru gadu mēģinu izdomāt arī kaut ko taustāmu. Varbūt šogad tas būs silts džemperis. Vēl neatklāšu."

Radio dīdžejs Horens Stalbe un viņa mamma Rudīte

"Mammu satieku bieži – katru nedēļu divas trīs reizes. Abi dzīvojam Rīgā. Viņas mājās šajā laikā parasti ir Adventes vainags. Arī Ziemassvētkus mēs vienmēr svinam kopā. Eglīte ir obligāta svētku sastāvdaļa, jo – kas tie par dienvidiem, kur nav palmas! Vispār jau viss, kas sagādā prieku, svētku laikā tiek izmantots!"

Horena Stalbes dāvana mammai – "Kamēr biju mazs, labākā dāvana bija paklausība. Tagad izdomāt grūtāk. Galvenais, lai ir mīļas attiecības."

Spēkavīrs Raimonds Bergmanis un viņa mamma Maija

"Pēdējos piecus gadus mamma dzīvo Pļaviņās, tāpēc tiekamies retāk, taču regulāri kontaktējamies pa telefonu. Sazvanāmies vairākas reizes nedēļā. Mamma ir tas cilvēks, kuram zvanu, arī lai kādreiz taujātu padomu. Ziemassvētkos gan vienmēr esam kopā – dažreiz Pirmajos, citreiz Otrajos Ziemassvētkos. Sirsnīgas tikšanās."

Raimonda Bergmaņa dāvana mammai – "Skolas laikā tā bija laba uzvedība, tagad – laba grāmata."

Politiķis Indulis Emsis un viņa mamma Rita ar suni Randu

"Ciemos pie mammas uz Salacgrīvas pusi braucu katru nedēļas nogali. Šajā laikā dedzinām Adventes svecītes. Regulāri kopā svinam

Ziemassvētkus. Tā ir tradīcija, kas nekad nav pārtrūkusi. Vienmēr mājās ir eglīte un zari ar īstiem čiekuriem. Un, protams, visa ģimene!"

Induļa Emša dāvana mammai – "Visu trīs bērnu un viņu ģimeņu ciemošanās. Ziemassvētku svinībās pie maniem vecākiem piedalās arī sievas vecāki. Turamies visi kopā."

Olimpietis, pieccīņnieks Deniss Čerkovskis un viņa mamma Valentīna

"Gan es, gan mamma dzīvojam Rīgā, bet satikties iznāk labi ja divas reizes mēnesī. Sazvanāmies gan biežāk. Mammai esam seši bērni, tāpēc kopīgās Ziemassvētku svinībās ierodas prāvs pulciņš. Kopā svinam arī pareizticīgo Ziemassvētkus. Svinējām arī padomju laikā, un mājās vienmēr ir bijusi eglīte. Galvenais ir sanākt visiem kopā, parunāt, labi paēst un dzīvot tālāk!"

Denisa Čerkovska dāvana mammai – "Galvenā ir uzmanība! To var izteikt dažādi, man patīk dāvināt praktiskas, nevis kaut kādas romantiskas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu